NE PRODAJEM MAGLU - NOVAK JE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Tenis posle njih trojice čeka mračan period!
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP

Pohvale drugu i kolegi

NE PRODAJEM MAGLU - NOVAK JE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Tenis posle njih trojice čeka mračan period!

Objavljeno:

Janko Tipsarević ponovio je svoj stav da smatra da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Bivši srpski teniser je gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" rekao da smatra da je njegov drug bolji i od Federera i Nadala, iako priznaje da je subjektivan u ovom slučaju.

Janko Tipsarević kaže da je Đoković najbolji svih vremena
Janko Tipsarević kaže da je Đoković najbolji svih vremenafoto: EPA/Andrej Cukić

- Novak je najbolji teniser svih vremena. (To kažem) ne da ja prodajem maglu, već je jako bitno da ljudi pogledaju statistiku za ovih deset godina - ko je šta radio, ko je osvojio najveći broj turnira... Trenutno, u 2019. godini, gledajući statistiku, Rodžer ima najviše Gren slemova, posle njega ide Nadal, tako da je i to potrebno da bi Novak bio internacionalno priznat - rekao je Tipsarević.

Kao što misle i još neki teniski stručnjaci i on smatra da kada su sva trojica igrača iz "Velike trojke" na svom vrhuncu Novak je najboljih.

- Igrao sam protiv svih, znam ko kako igra od njih kada je najbolja verzija sebe i, uz dužno poštovanje Nadala i Federera... Znam da ovo subjektivno gledam, ali Novak Đoković, u izolovanom incidentu, je najbolji teniser svih vremena.

Janko Tipsarević kaže da će tenis biti u problemu
Janko Tipsarević kaže da će tenis biti u problemufoto: EPA/RITCHIE B. TONGO

- Da bi internacionalna javnost priznala Novaka (kao najboljeg svih vremena) gledaju se rekordi, međusobni susreti i ostali rezultati. Međusobnei susret ima bolji sa svima osim sa Filipom (Krajinovićem) kome je jednom predao meč. Mislim da kada se sve završi u narednih tri-četiri godine da će Novak statistički prestići ovu dvojicu i biti internacionalnio priznat kao najbolji - zaključio je Tipsarević.

On se takođe osvrnuo i na to šta će se dogoditi kada se jednog dana, a koji se neminovno bliži, desiti sa tenisom kad Federer, Nadal i Đoković odu u penziju.

- Mislim da predstoji težak period za internacionalni tenis, što smo videli i u ostalim sportovima gde je televizijski rejting NBA je opao kada se Majkl Džordan povukao, isto je bilo kada je Majkl Šumaher prestao da vozi, Tajson... Velikani bilo kog sporta kada izdignu sport na drugi nivo potrebno je vremena, treba da se teniski fanovi naviknu da neki Cicipas ili Zverev ili ko god bude taj velikan - rekao je Tipsarević.

- Problem je što su oni toliko osvojili da bi se uopšte pričalo o novom velikanu u istoj rečenici mora da uzme deset Gren slemova. Ako uzme pet, biće - ko je ovaj. Šta su njih trojica uradili za ovaj sport je zaista neverovatno, ali sa druge strane pokazuje put drugim igračima da je zaista moguće. Kada se pojavio Sampras i osvojio 14 slemova mislili su da niko neće moći. Onda se pojavio Federer, posle njega Nadal, a onda i već duže vreme Novak. Dok se nove zvezde ne ustale na internacionalnoj sceni kao dominantan faktor mislim da tenis čeka jedan taman period - kazao je "novopečeni penzioner".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.