ODE JANKO U TRENERE: Tipsarević hoće da pomogne drugu iz reprezentacije da uđe u Top 10!
Janko Tipsarević će sarađivati sa Filipom Krajinović, Foto: Beta/Srđan Stevanović

Zna čime će se baviti

ODE JANKO U TRENERE: Tipsarević hoće da pomogne drugu iz reprezentacije da uđe u Top 10!

Bivši srpski teniser je na kraju ove sezone stavio tačku na svoju igračku karijeru

Objavljeno: 10:16h

Janko Tipsarević će se otisnuti u trenerske vode posle završetka igračke karijere.

Sada već bivši srpski teniser koji je na kraju ove sezone završio karijeru, je gostujući u emisiji kod Ivana Ivanovića otkrio da planira naredne godine da se posveti radu sa svojim dosadašnjim reprezentativnim drugom Filipom Krajinovićem.

- Jedno od mojih zaduženja u 2020. je da pomognem Filipu Krajinoviću da ispuni svoj pun potencijal. Jednim delom me mnogo podseća na mene. Ja sam u tim ranim teniskim godinama imao hedonistički pristup prema svemu. Filip me mnogo zaintrigirao, gde konačno u tim kasnim 'teniskim godinama' počinje da sazreva kao ličnost i meni je to bilo mnogo bitno - rekao je Tipsarević.

Filip Krajinović ima potencijal da bude u Top 10 igrača sveta
Filip Krajinović ima potencijal da bude u Top 10 igrača svetafoto: EPA/Fernando Villar

On je kroz svoju karijeru prošao kroz sve faze i jedan je od onih koji nije uspeo da ispuni u potpunosti svoj potencijal, u čemu su ga omele i brojne povrede, ali i stav i loše raspoređivanje prioriteta na početku karijere, pa zato svojim iskustvom sada može mnogo da pomogne Krajinoviću.

- Bilo bi mi žao da ja ako već mogu da pomognem da ne budem deo tog njegovog odrastanja. Uz pravi tim, gde je Filip meni dao odrešene ruke da izaberem ljude koji će raditi s njim, verujem da on može da ispuni pun potencijal. Šta je to, samo vreme će pokazati.

- Mislim da mogu da pomognem jer sam zaista prošao kroz sve faze - loš junior i dobar junior - loš i dobar senior - povrede i vraćam se i ne vraćam se. Podseća me na mene jer sam i ja u tim kasnim teniskim godinama sa 25, 26 sazreo, mentalno rešio i u periodu od godinu dana imao dovoljno sreće da uđem u Top 10 - zaključio je Tipsa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.