ĐOKOVIĆ JE U KRIZI! NERVOZNI NOVAK ISPAO U MAJAMIJU! Počeo je kao furija, a prošao kao bos po trnju!
Novak Đoković je poražen od Roberta Bautiste Aguta, Foto: AP

ATP Majami

ĐOKOVIĆ JE U KRIZI! NERVOZNI NOVAK ISPAO U MAJAMIJU! Počeo je kao furija, a prošao kao bos po trnju!

Sva dešavanja na susretu Đoković - Agut ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 00:41h

Novaku Đokoviću je presela američka turneja na betonu! Srpski teniser je i na drugom turniru zaredom eliminisan pre četvrtfinala.

Posle Indijan Velsa, najbolji teniser sveta je poražen u osmini finala Mastersa u Majamiju od Roberta Bautiste Aguta 1:6, 5:7, 6:3.

Priredio je španski teniser veliku senzaciju na Floridi i po drugi put uzastopno u karijeri slavio nad srpskim igračem, i moramo priznati potpuno zasluženo.

Roberto Bautista Agut pobedio je Novaka i u drugom uzastopnom međusobnom meču
Roberto Bautista Agut pobedio je Novaka i u drugom uzastopnom međusobnom mečufoto: EPA/Rhona Wise

A nije nam tako delovalo posle furiozno odigranog prvog seta Đokovića koji je dobio za samo 33 minuta, mada se i u tom periodu primećivala nervoza kod Srbina koji je često upućivao nezadovoljne poglede ka svom boksu.

I onda je počelo brejkom u drugom setu, ali tu je stao. Uzvraćeno mu je ribrejkom, i počela je velika borba dvojice igrača. Dok je Novak propuštao svoje prilike za brejk, Španac je polako podizao nivo svoje igre, prikupljao samopouzdanje i delovao na terenu sve bolje.

Uvukao je Novaka u duge razmene, terao ga da uvek odigra udarac više da bi makar poen osvojio, nije bilo nijednog izgubljenog poena za njega i time dodatno unosio nemir u srpskog tenisera.

Kako je meč odmicao Novak je iz poena u poen bio sve nervozniji
Kako je meč odmicao Novak je iz poena u poen bio sve nervoznijifoto: EPA/Rhona Wise

Kada je pljusak kratkotrajno prekinuo meč pri rezultatu 5:4 za Španca u drugom setu, učinilo se da bi pauza mogla da prija srpskom teniseru, ali osim tog prvog gema po povratku na teren, priča se nastavila po starom i Novak je kažnjen za propuste gubljenjem seta.

U trećem setu se nastavila ista priča, isti razvoj događaja na terenu samo što je Bautista Agut sada imao još više vere u sebe, bio sigurniji u svoje udarce, pokretljiviji, srčaniji i to mu je donelo rezultat.

Bautista Agut je igrao hrabro, srčano, pametno
Bautista Agut je igrao hrabro, srčano, pametnofoto: EPA/Rhona Wise

Oporavio se i kad je Novak uzvratio ribrejkom i od nezgodnog pada i odmah u sledećem gemu napravio brejk koji mu je na kraju i bio potreban da dođe do pobede i plasmana u četvrtfinale.

Sa druge strane Novaku sledi sada ozbiljan rad i treninzi kako bi se dobro pripremio za sezonu šljake i vratio na nivo forme i igre kakva ga je krasila na početku godine kada je dominantno osvojio Australijan open.

1 / 10 Foto: EPA/jason szenes

Sva dešavanja na susretu Đoković - Agut ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

3:6 - KRAJ! Pobeda Roberta Bautiste Aguta posle preokreta u tri seta!

3:5 - Nije bilo lako, ali osvaja gem Đoković i imaće još jednu priliku da vrati brejk prednosti. Bautista Agut servira za pobedu.

2:5 - Potvrđuje brejk ovog puta Španac i sada se nalazi već blizu pobede i velikog preokreta. Đoković mora da servira za ostanak u meču.

2:4 - BREJK! Ne ide, pa ne ide. Novi brejk za španskog tenisera. Novak je daleko od onoga kakvim smo navikli da ga gledamo. Uz to je i jako nervozan što je očito.

2:3 - RIBREJK! Ovo je bilo važno. Konačno smo videli jedan "onaj" Đokovićev udarac i poen, potom i pad Aguta što je uticalo na duplu grešku čime Novak konačno stiže do brejka.

1:3 - BREJK! Đoković je kažnjen za svoje propuštene prilike! Agut stiže do velikog brejka i Novak je sada u velikom problemu!

1:2 - Ponovo, ponovo Novak pravi neuobičajene greške za sebe. Imao je dve brejk lopte i opet ih nije iskoristio, a onda je na gem loptu jednu čistu loptu poslao u mrežu čime maltene poklanja gem protivniku.

1:1 - Dobro je! Osvojen gem za Đokovića bez mnogo muke. Dobro će mu doći ovo da povrati samopouzdanje.

0:1 - Prvi gem u trećem setu pripada Bautisti Agutu. Mnogo je važno da Novak osvoji naredni.

DRUGI SET

5:7 - BREJK I SET ZA BAUTISTU AGUTA! Kao što smo se i pribojavali, Novak je propustio svoje prilike za brejk u ovom setu, a Agut je svaku šansu iskoristio i zasluženo stigao do izjednačenja. Naterao je Đokovića da igra duge poene i razmene, ima daleko više samopouzdanja i sada predstoji žestoka borba.

5:6 - I opet je Đoković propustio priliku. Imao je brejk loptu i poen koji ide u njegovu korist, ali je loše udario lopticu, zakačio ju je ramom reketa i poslao u mrežu. Posle toga Španac osvaja još dva poena u nizu i stiže do gema.

5:5 - Prijala je pauza Đokoviću! Odlično odserviran gem za izjednačenje i prebacivanje pritiska na stranu španskog tenisera.

Stao je pljusak u Majamiju i igrači su se vratili na teren. Očekujemo uskoro nastavak meča Đoković - Agut.

Prekinut meč! Igrači su otišli u svlačionice. Ne zna se koliko će potrajati pauza.

U međuvremenu počinje kiša da pada, iako je tokom celog dana bilo veoma toplo. Čeka se da se vidi da li će meč biti prekinut.

4:5 - Gem za Španca kome je definitivno proradio u potpunosti prvi servis. Sad je pritisak na Đokoviću da servira za opstanak u drugom setu.

4:4 - Bio je potreban jedan nešto lakši gem na svoj servis Novaku i u tome je uspeo.

3:4 - Samo da se ne obiju Đokoviću o glavu ove propuštene prilike. Imao je ponovo brejk loptu srpski teniser i nije je iskoristio. Bio je ovo najduži gem u meču, borili su se za svaki poen obojica, ali na kraju sreća je na strani Španca.

3:3 - Uhhh, koliko je ovo bio važan gem za Novaka. Mučio ga je protivnik od prvog poena, zaista Španac igra izuzetno u ovim trenucima. ali naš as je pronašao snagu i prava rešenja u odsudnim trenucima.

2:3 - Najbolji gem od početka meča koji je odigrao Bautista Agut.

2:2 - Mnogo bolja igra španskog tenisera, ali je i Novak sada podigao svoj nivo igre. Nekoliko sjajnih poena su odigrali obojica, a poslednje nadmudrivanje na mreži pripalo je Srbinu.

1:2 - Spasava se sada španski teniser novog brejka. Imao je Đoković priliku za to, ali je olako pogrešio. Zbog toga sada prvi put u meču Bautista Agut vodi.

1:1 - RIBREJK! Auuuh, ovo se nije očekivalo. Bautista Agut koristi odmah prvu brejk priliku i vraća izgubljeni gem na svoj servis. Odlično je udarao lopticu i naterao Novaka na neka nerezonska rešenja što mu je donelo rezultat.

1:0 - BREJK! Gde je stao u prvom setu, tu je nastavio na početku drugog. Novak oduzima odmah prvi servis gem španskom igraču.

PRVI SET

6:1 - SET ZA ĐOKOVIĆA! E sada je skroz druga priča bila, dva asa srpskog tenisera su mu omogućili dve set lopte, a on je novim asom to pretvorio u vođstvo u setovima.

5:1 - I konačno se upisuje Španac na semafor! Dug je ovo bio gem, želeo je Novak da što pre osvoji prvi set, ali na kraju dve greške je napravio kada se igralo na razliku, pa Agut stiže do prvog gema u meču.

5:0 - Prvi put je španski teniser zapretio srpskom teniseru, poveo sa 15:30 i ima "đus" u gemu na servis Đokovića. Ali srpski as je odličnim servisima i potom pametno izabranom taktikom uspeo da potvrdi gem.

4:0 - BREJK! I novi brejk, rekli bismo da je Novak lakše dobio ovaj gem, nego onaj prethodni na svoj servis. Jasno stavlja srpski teniser do znanja protivniku da ne želi da dopusti nikakav propust u svojoj igri.

3:0 - Nije tako ubedljivo sada osvojen ovaj gem. Bautista Agut je pokušao da odmah uzvrati ribrejkom, ali Đoković to ne dozvoljava.

2:0 - BREJK! Evo dokaza da je Novak mentalno potpuno spreman za ovaj meč. Nije dopustio protivniku ni poen na njegov servis i odmah je napravio prvi brejk!

1:0 - Samouvereno je ušao Đoković u meč, otvorio ga je asom, a onda i lako došao do prvog gema.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.