SERENA BI POBEĐIVALA NOVAKA SVAKI DAN! Teniseri crkoše od smeha zbog izjave: Jedva bi mu uzela poen, a kamoli gem!
Serena Vilijams i Novak Đoković, Foto: AP

pošteno je lupila

SERENA BI POBEĐIVALA NOVAKA SVAKI DAN! Teniseri crkoše od smeha zbog izjave: Jedva bi mu uzela poen, a kamoli gem!

Bivša plivačica je nasmejala brojne tenisere svojom izjavom

Objavljeno:

Tema rodne ravnopravnosti u tenisu, i uopšte u sportu, je aktuelna poslednjih nekoliko godina, pogotovo kada se priča o razlici u zaradama na turnirima između tenisera i teniserki.

To je bila i tema tokom nedavno završenog Australijan opena u Melburnu, pa je neravnopravnost među polovima u sportu bila i tema jedne emisije na australijskoj televiziji.

U njoj je među gostima bila i proslavljena bivša plivačica Lajzel Džouns koja je zastupala gledište da su vrhunske sportistkinje dobre koliko i njihove muške kolege ili čak možda i bolje od njih.

Serena Vilijams i Novak Đoković kao šampioni Australijan opena 2016. godine
Serena Vilijams i Novak Đoković kao šampioni Australijan opena 2016. godinefoto: AP

Kao primer ona je uzela baš Serenu Vilijams i Novaka Đokovića i izjavila nešto što je naišlo na zanimljivu reakciju u teniskom svetu.

- To je veliki kulturološki problem i to treba promeniti. Žene su jednako dobre, ako ne i bolje. Možemo da se vratimo Sereni Vilijams. Ako biste preko puta nje stavili Novaka Đokovića, mislim da bi ga ona 'čistila' svakog dana - poručila je Džounsova kroz australijski sleng "flog" što znači razbiti nekoga.

Na to je prvi reagova nepoznati teniser Endrju Haris koji je kroz smeh odgovorio da Amerikanka verovatno bi se mučila da osvoji uopšte poen protiv Novaka, a kamoli ceo jedan gem i tagovao Nika Kirjosa.

A problematični Australijanac je samo stavio "emotikon" koji plače od smeha i time jasno stavio do znanja šta on misli o ovoj izjavi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.