NOVAK RASPAMETIO LEGENDU KOJA JE SUMNJALA U NJEGA: Sad ni na Rolan Garosu Nadal nije favorit protiv Đokovića!
Novak Đoković, Foto: EPA/David Crosling

ODUŠEVLJEN

NOVAK RASPAMETIO LEGENDU KOJA JE SUMNJALA U NJEGA: Sad ni na Rolan Garosu Nadal nije favorit protiv Đokovića!

Srpski teniser je favorit i na Rolan Garosu, tvrdi Australijanac

Objavljeno: 14:54h

Iako se u nedelju u finalu Australijan opena očekivala epska borba između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala poput one iz 2012. godine, to se nije desilo.

Srbin je očitao lekciju španskom teniseru. Iako je bilo glasova koji su tvrdili da od rušenja Emersonovog i Federerevog rekorda nema ništa, dogodilo se suprotno - Đoković je prvi teniser koji je osvojio sedam pehara u Melburnu, a jedan od onih koji nisu verovali u srpskog igrač bio je i Pet Keš.

- Svi smo želeli meč u pet setova i veliku borbu, ali po mom mišljenju, ovo je vredelo novca. Naleteo sam na nekoliko tenisera i svi su mi rekli da nikada u životu nisu videli da neko tako udara lopticu. Novak to može, igrao je tenis koji nas je sve raspametio. Ni u jednom trenutku nije dozvolio Rafi da se namesti, udarao je jače i oštrije nego ikada, radio je sve što je želeo na terenu i u nekim trenucima se igrao sa Nadalom, što je poprilično opasno činiti - rekao je bivši australijski teniser.

Nekadašnji šampion Vimbldona veruje da će Nadal posle teškog poraza sigurno biti bolji.

- Nema sumnje da je Rafa bio slab, da li je to zato što ga je Novak terao ili ne, promašivao je mnogo udaraca. Moraće da pogleda statistiku meča i suoči se sa činjenicama, znamo da hoće jer je veliki šampion i uvek želi da napreduje - dodao je Keš.

Međutim, Australijanac nije siguran da će Španac upisati i 12. trijumf na Rolan Garosu koji će biti održan od 26. maja do 9. juna.

- Nije uradio ništa na Đokovićev servis, u redu na prvi servis, ali kod drugog nije realizovao ništa. Mislim da trenutno niko ne može da izazove Novaka zbog načina na koji igra, favorit je i na Rolan Garosu. Pomislio sam tokom meča – da li Rafa uopšte ima šansu da ga pobedi i na šljaci - zaključio je Pet Keš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.