NOVAK U OSMINI FINALA: Đoković srušio žilavog Bautistu i produžio boravak u Parizu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Rolan Garos, 3. kolo

NOVAK U OSMINI FINALA: Đoković srušio žilavog Bautistu i produžio boravak u Parizu! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja na ovom meču možete pratiti u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 17:06h

Novak Đoković je savladao u trećem kolu Rolan Garosa Roberta Bautista Agut sa 3:1 u setovima i tako se plasirao u četvrto kola turnira u Parizu, i naredni protivnik će mu biti Fernando Verdasko.

Za razliku od prethodna dva meča, Đoković je znatno koncentrisanije ušao u duel sa iskusnim Špancem. Srpski as je sigurno čuvao svoj servis i vrebao priliku da napravi brejk. Šampion Rolan Garosa iz 2016. Godine to je učinio u najboljem mogućem trenutku. Pritisnuo je svog protivnika u 10. gemu, oduzeo mu servis, što je značilo i kraj prvog dela igre nakon 51 minuta igre.

Đoković je silovito otvorio drugi set i brzo poveo sa 3:0, potom i 4:1. Ipak, poslovično borbeni Španac je još jedanput potvrdio da se nikada ne predaje, uspeo je da stabilizuje igre i iskoristi manji Novakov pad, pa se nakon naredna tri gema set vratio u egal.

foto: Reuters

Đoković je propustio tri set lopte na servis Bautiste Aguta pri rezultatu 6:5, pa se otišlo u taj-brejk. U odlučujućem gemu Bautista Agut je konstantno bio u prednosti. Vodio je sa 3:0, 4:2, potom imao dve set lopte. Novak je uspeo da se vrati, ali je promašio zicer pri rezultatu 6:6 i dozvolio Bautisti Agutu da prigrabi drugi set i izjednači na 1:1.

U trećem setu viđeno je mnogo preokreta. Đoković je prvi napravio brejk, ali je izgubio naredna tri gema. Najbolji srpski teniser je uspeo da vrati brejk, ali je ponovo bio u zaostatku (3:5). Đoković je smogao snage da još jedanput uzvrati i odvede set u taj-brejk. Ovoga puta, srpski as je bio daleko koncentrisaniji u odlučujućem gemu, zaigrao je na pravi način i nakon više od tri sata igre poveo sa 2:1 u setovima.

Đoković je najbolji tenis pružio u četvrtom setu. Nizali su se direktni poeni i pametna rešenja. Bautista Agut više nije mogao da parira srpskom asu i položio je oružje nakon tri časa i 51 minut igre.

Sva dešavanja na ovom meču možete pratiti u "lajv blogu" na Espresu.

TOK MEČA:

2:6 - GEM, SET I MEČ: Novak je u osmini finala Rolan Garosa!

2:5 - Bautista iz očaja do brejka. Novak će morati sačeka sa slavljem.

1:5 - Ovakva radost Đokovića posle osvojenog gema dovoljno pokazuje koliko mu je stalo da pobedi u ovom meču! Novi brejk za Novaka, i sada servira za meč!

1:4 - Malo duži gem se odigrao u Parizu, ali Novak uspeva da izdrži dobar period Bautiste i da osvoji četvrti gem.

1:3 - Konačno gem za Španca.

0:3 - Sjajnim servisom Novak potvrđuje osvojeni brejk u prethodnom setu!

0:2 - BREJK! Novak Đoković sjajno počinje treći set i već ima veliku prednost.

0:1 - Prvi gem u trećem setu pripao je srpskom teniseru.

III SET: Kiša je počela u Parizu, ali teniseri su počeli treći set bez obzira na vremenske uslove.

6:7 - SET ZA NOVAKA: Sjajno odigran taj brejk koji je završen sa 7:3 i od ovog trenutka srpski teniser ima prednost od 2:1 u setovima.

6:6 - TAJ BREJK: Novak Đoković je uspeo da osvoji gem na svoj servis i sada ceo set staje u poslednji gem koji će biti odlučen kroz taj-brejk.

6:5 - Batista osvaja gem, i sada je na korak od drugog osvojenog seta. Novak Đoković servira za ostanak.

5:5 - Koliko važni, naporni i teški poeni, pogotovo onaj koji je osvojio srpski teniser za 40:30, posle čega je lako došao do novo gema za sebe i izjednačenja.

4:5 - BREJK! Opet pravi Đoković ribrejk u trećem setu i to onda kada je to najvažnije. Nije se izborio sa pritiskom Agut, Novak mu nije dozvolio ni set loptu, ali je zato svoju treću brejk loptu iskoristio.

3:5 - BREJK! Uhhh, šta se sada desilo. Ne može da promaši udarac španski igrač, neverovatnim riternom pravi i treći brejk u setu i dolazi u situaciju da servira za set. Novak mora što pre da se trgne.

3:4 - Ipak, sada ne popušta španski igrač

3:3 - Dobro je! Konačno osvaja Novak gem na svoj servis. Deluje da se primirio i da polako se koncentriše samo na dešavanja na terenu "Suzan Leglen".

3:2 - BREJK! E sada je mnogo smireniji Srbin i odmah eto rezultata. Ribrejk srpskog tenisera, ali je jasno koliko mora da radi u svakom poenu da bi ga osvojio.

3:1 - BREJK! Novak Đoković je u nokdaunu u ovim trenucima. I treći gem uzastopno gubi, drugi zaredom koji mu oduzima protivnik.

2:1 - I dalje se okorištava o Đokovićevu nervozu španski teniser, a uz to i samopouzdanje mu je na osnovu poslednjih događaja na terenu na veoma visokom nivou.

1:1 BREJK! E upravo smo o tome pričali. Napravio je brejk, ali ga nervoza i dalje drži i to onda prouzrokuje greške koje smireniji protivnik koristi i odmah pravi ribrejk!

1:0 - BREJK! To je najbolji odgovor, a ne frustracija i nervoza koje u ovim trenucima ima i previše kod Đokovića. Posle kizgubljenog seta, srpski as otvara sledeći oduzimanjem servisa protivniku, ali je i dalje veoma nervozan i na ivici živaca, što se moglo i čuti kada je podviknuo momku koji skuplja loptice.

II SET

6:7 - Bautista Agut osvaja drugi set i to na neverovatan način. Posle velike borbe, nekoliko mini brejkova, u pretposlednjem poenu Novak je promašio zicer na mreži, pogodio je sajlu. Tada je eksplodirao bes u njemu i slomio je i reket, a umalo i onaj drugi kada je Španac iskoristio set loptu.

6:6 - Taj-brejk će odlučiti ko će osvojiti drugi set! Opet je Novak propustio šansu, imao je dve set lopte i oba puta nije uspeo da ih realizuje.

6:5 - Odličan odgovor Đokovića na pritisak sa kojim se suočio i sada ponovo može on da stavi protivnika pod pritisak u narednom gemu.

5:5 - Opet propuštena šansa! Imao je Nole set loptu, ali je nije iskoristio kao u prvom setu, te se sada nastavlja drama u ovom drugom delu igre.

5:4 - Dobro je! Prekinuta je serija osvojenih gemova Bautiste Aguta koji će sada ponovo morati da servira za opstanak u setu, baš kao što je to bilo u prvom.

4:4 - Proradio je ponovo forhend kod španskog tenisera i to nas nimalo ne raduje, pogotovo što naš igrač ima problema da ostvari direktne poene iz forhenda.

4:3 - BREJK! Jao šta je ovo bilo! Najbolji srpski teniser se prvi put suočio sa brejk loptom u meču i to posle fenomenalnog riterna Španca koji je pogodio liniju, međutim, onda u nastavku neshvatljiva greška Novaka. Sjajan servis i onda šokantno promašen volej!

4:2 - Stekao je sada malo sigurnosti Bautista Agut i posle dužeg vremena osvojio je gem na svoj servis bez problema.

4:1 - Jasno je da Novak igra daleko jače i bolje nego u prvom setu, podigao je nivo svoje igre.

3:1 - I uspeva Bautista Agut da konačno osvoji gem, posle pet uzastopnih koji su pripali srpskom teniseru.

3:0 - Nema stajanja! Nastavlja se serija uzastopno osvojenih gemova Novaka Đokovića i potvrđen je brejk.

2:0 - BREJK! Evo novog oduzetog servisa protivniku! Odlično je pročitao jednu forhend dijagonalu srpski teniser i iskoristio potom drugu brejk loptu koja mu se ukazala, te u ranoj fazi seta pravi brejk.

1:0 - Promenio je Đoković majicu između setova, ali nije se ništa promenilo u njegovoj igri. Sada je naterao protivnika na greške i došao do prvog gema u drugom setu.

I SET

6:4 - BREJK! OSVOJEN PRVI SET! Popustio je Španac pod pritiskom serviranja za ostanak u setu i to je srpski teniser potpuno iskoristio. Posle 9 gemova u kojima je viđena samo jedna brejk lopta, sada je pomalo neočekivano Agut dao dve Đokoviću, a srpski teniser takav poklon ne propušta.

5:4 - Nema brejka ni posle 9. gema i 45 minuta igre. Đoković često koristi drop šotove, to je sada evidentno, a do novog gema je stigao posle sjajne reakcije na mreži.

4:4 - Veliku šansu je sada propustio Đoković. Prvi je stigao do brejk lopte u meču posle sjajnog voleja na mreži, ali je potom neočekivano želeo da skrati prethodni poen "drop šotom" i to nije upalilo, završio je u mreži, a potom Agut stiže do izjednačenja u gemovima.

4:3 - Dobija Đoković i ovaj gem, ali ponovo na teži način. Prilično uspeva da ga "šeta" po terenu španski teniser i uz to njegove loptice često završavaju na samoj liniji.

3:3 - Još jedan sigurno odserviran gem za 13. igrača sveta.

3:2 - Prvi malo teži gem na Novakov servis, nekoliko sjajnih poena i udaraca je izveo Bautista-Agut, ali je naš as imao spreman odgovor i sačuvao gem na svoj servis.

2:2 - Svestan je Đoković da je on taj koji mora da napadne, sada je malo više rizikovao u gemu na servis protivnika, ali to mu se nije isplatilo na kraju.

2:1 - Odličan je srpski teniser na svom servisu!

1:1 - Uspeva Španac da se izvuče iz neugodnosti na startu, iako se suočio sa dve brejk lopte, te izjednačuje rezultat.

1:0 - Dobar početak za srpskog tenisera! Sigurno odserviran prvi gem.

Inače, Đoković se jutros zagrevao za meč na zanimljiv način, tako što se trkao sa skupljačima loptica.

Novak Đoković se trkao sa skupljačima loptica
Novak Đoković se trkao sa skupljačima lopticafoto: Reuters

Iako je kiša pretila da pomeri odigravanje ovog susreta, za sada sve teče prema planu organizatora.

BONUS VIDEO: Slobodan Marović na proslavi 27 godina od Zvezdine titule u Bariju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.