UKRAJINSKI TENISER UDARIO PO SRBIMA I KOLEGAMA: "Sramota, ne mogu to da razumem"
Dolgopolov je bivši teniser, Foto: Profimedia

KRITIKE

UKRAJINSKI TENISER UDARIO PO SRBIMA I KOLEGAMA: "Sramota, ne mogu to da razumem"

Ukrajinac ne može da veruje da su teniseri spremni na to

Objavljeno:

Bivši ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov izrazio je svoje nezadovoljstvo i nazvao "sramotom" što su pojedini igrači, uključujući srpske tenisere Lasla Đerea, Dušana Lajovića i Janka Tipsarevića, prihvatili učešće na egzibiciji u Sankt Peterburgu.

Teniseri su bili podeljeni u dve grupe, "Lavovi" i "Sfinge", a pobednici su bili predstavnici "Lavova", među kojima su bili Lajović i Đere.

Dolgopolov, koji se istakao svojom podrškom ukrajinskim odbrambenim snagama tokom rata, izrazio je svoje nezadovoljstvo ovim potezom svojih kolega i to javno preneo u intervjuu za "Dejli mejl".

"To je sramota, posebno od evropskih igrača. Ne mogu to da razumem, ne znam šta misle. Oni samo dobijaju ’crni’ novac. Rusi svakodnevno prete Evropi nuklearnim napadom, energetskim ucenama, a oni biraju da odu tamo i zarade nešto novca. Ovi momci nisu očajni za novcem. Mislim, Bautista je na Turu već 15 godina, Manarino takođe. Za mene je to šala, patetično je", rekao je Dolgopolov.

Najbolji plasman Dolgopolova je 13. mesto na ATP listi, a dok traje rat, kaže da ne planira ništa.

"Svi projekti za budućnost su na čekanju. Ne planiram ništa. Planiram za dan, dva, tri. Kako da planiraš kada je rat?", zaključio je Dolgopolov.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.