Ivanišević veruje u neočekivanog šampiona Australije, ali on nije pretnja Đokoviću! (FOTO)
Foto: Profimedia

MNOGO JE LAKŠE KAD SI IGRAČ...

Ivanišević veruje u neočekivanog šampiona Australije, ali on nije pretnja Đokoviću! (FOTO)

- Dobro je za tenis što ima sve više 'gladnih' igrača koji misle da mogu da pobede najbolje, ali je dobro i za same favorite. Zbog toga će trenirati više i pokušavati da budu bolji. Jeste da su osvojili sve, posebno Novak, ali uvek je potrebna motivacija, između ostalog je naveo Hrvat
Objavljeno:

On je nedavno izjavio da bi "poziv da trenira Novaka Đokovića bilo isto kao i poziv nekom fudbaleru u Real Madrid", a objasnio je kako kao trener reaguje na iznenađenja.

- U tim trenucima je mnogo teško nekome nešto reći. Da bi znao šta treba nekome da kažeš, moraš prvo proživeti kao igrač. 'Kada napolju sija sunce, svi smo srećni' – tako je najlakše razmišljati. Posle takvih rezultata su emocije toliko izražene da je najbolje ne reći ništa. Šta čoveku koji je sve osvojio da kažeš posle poraza od igrača od kojeg, realno, nije smeo da izgubi nikada u životu. Mislim, kada Novak izgubi od Istomina, šta da mu kažeš? Pustiš ga prođe sve i uveče ili sutra sedneš sa njim i popričaš - rekao je Ivanišević i objasnio razliku između toga kada si teniser, odnosno kada si strateg.

foto: AP

- Mnogo je lakše biti igrač, možeš da ostaviš sve frustracije na terenu. Kada si trener, u stvari si kao gledalac – sediš na tribinama, moraš ostati pozitivan, verovati u svog igrača. Nema 'koučinga', pa u pravom trenutku moraš da mu kažeš prave stvari. Ono što si pripremio pre meča, to ti je. Svaki igrač je poseban, imaju drugačije karaktere, mane i vrline, i svakome moraš drugačije da pristupiš. Ipak, na kraju se sve svodi na isto – forhend je forhend, bekhend je bekhend, servis je servis. Ako ti ne udariš, udariće protivnik. Vrlo je jednostavno - rekao je bivši osvajač Vimbldona iz 2001. godine.

BONUS VIDEO: Igrali smo stoni tenis sa Karakaševićem, a on je koristio samo slabu ruku

(Espreso.co.rs / B92 / Nikola Đukić)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.