Od Drim tima i Francuza znamo šta da očekujemo, a ko su ostali protivnici Srbije? (FOTO)
Foto: Fonet

zanimljiva grupa...

Od Drim tima i Francuza znamo šta da očekujemo, a ko su ostali protivnici Srbije? (FOTO)

Na prvi pogled čini se sjajna grupa za "Orlove, ali...
Objavljeno: 19:53h

3. Venecuela

Iznenađujući šampion Južne Amerike je veliki uspeh napravio samim plasmanom i teško da će uspeti da se plasira u četvrtfinale. Njihovu ekipu uglavno čine igrači iz domaćeg prvenstva, a jedini igrači van Venecuele su talentovani centar sa univerziteta Misisipi Antnoni Perez i plej Makabi Haife Gregori Vargas.

foto: Printscreen/Latinbasket.com

Pre ovog leta samo jednom su učestvovali na OI i to 1992. godine u Barseloni i takmičenje su završili na 12. mestu.

4. Kina

Roster jedne od zemalja od koje se očekuje žetva medalja na OI bi trebalo otprilike da izgeda ovako. Reprezentaciju čine igrači iz domaćeg prvenstva, uz pomoć dva talentovana centra iz Memfisa, odnosno Hjustona - Vang Želina i Žu Ki.

foto: Printscreen/Wikipedia

Do sada su na OI učestvovali 9 puta, a najveće uspehe postizali su 1992, 2004 u 2008. godine kada su bili osmi. Prethodno takmičenje završili su na 12, mestu. Potencijalna nagazna mina za sve rivale.

5. Australija

"Kenguri" su na pripreme poveli 18 igrača i ostaje da se vidi koja će dvanaestorica predstavljati zemlju u Riju. Takođe potencijalnu nagaznu minu za favorite predvodi šest dobro poznatih NBA asova - Peti Mils, plej San Antonija, Endru Bogut iz Golden Stejta, Metju Delavodeva iz Klivlenda, Džo Ingls iz Jute i Kameron Berstou i Eron Bejns iz Detroita. Tu je i Aleks Marić, kao i igrač Lokomotive Kubanj Rajan Brekof.

foto: Printscreen/http://www.basketball.net.au/

Na Igrama su učestvovali 13 puta i iako nisu osvajali medalju bili su veoma uspešni - šest puta su igrali u četvrtfinalu, dok su polufinalisti bili tri puta - 1998, 1996 i 2000. godine. Potencijalno iznenađenje turnira...

Sastav grupe B izgleda ovako...

foto: Printscreen/Wikipedia

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.