Osvajači medalja na Olimpijskim igrama dobili diplomatske pasoše!
Foto: Fonet

Ambasadori Srbije!

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama dobili diplomatske pasoše!

Osvajači odličja u pojedinačnim sportovima na Olimpijskim igrama su dobili nagradu
Objavljeno:

- Pored košarkaša od pre 20-ak godina, Novaka Đokovića i ostalih tenisera koji su osvojili Dejvis kup, doneli smo odluku da i vama dodelimo zvanje ambasadora dobre volje. Ovi pasoši će vam omogućiti da bez viza putujete u neke zemlje sa kojima Srbija još ima vizni režim, ali će vam omogućiti povoljniji tretman u inostranstvu od strane nadležnih organa - kazao je Dačić.

Ministar je naveo da očekuje da će sportisti u najboljem svetlu predstavljati Srbiju i istakao da diplomatski pasoš nije preduslov da bi oni bili ambasadori Srbije.

- Vi ste svojim ponašanjem i rezultatima već pokazali da ste pravi ambasadori i doprineli ste tome da se ime naše zemlje čuje daleko. Želim da vam ovi pasoši dugo traju, oni važe pet godina, a da biste ih produžili moraćete da postignete još neke uspehe - rekao je Dačić.

On je kazao da je naredni korak da diplomatske pasoše dobiju i reprezentativci Srbije koji su u kolektivnim sportovima osvojili medalje u Riju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je 2016. rekordna godina po broju osvojenih medalja.

- Ovo je mali znak pažnje i način da motivišemo sportiste da budu još bolji. Znam koliko diplomatski pasoš pomaže i ovim ulazite u malu grupu odabranih ambasadora dobre volje - rekao je Udovičić i dodao da se traži način da i osvajači medalja u kolektivnim sportovima, ali i paraolimpijci dobiju diplomatske pasoše.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.