Osvajači medalja na Olimpijskim igrama dobili diplomatske pasoše!
Foto: Fonet

Ambasadori Srbije!

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama dobili diplomatske pasoše!

Osvajači odličja u pojedinačnim sportovima na Olimpijskim igrama su dobili nagradu
Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše sportistima koji su na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i Londonu osvajali medalje u pojedinačnim sportovima.

- Želim još jednom da vam čestitam na uspesima koje ste postigli i na medaljama koje ste osvojili na Olimpijskim igrama u Riju i Londonu. Velika mi je čast da vam u ime ministarstva spoljnih poslova uručim diplomatske pasoše, čiji ćete biti nosioci u zvanju ambasadora dobre volje - rekao je Dačić na prijemu u zgradi ministarstva.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Diplomatski pasoši su uručeni rvaču Davoru Štefaneku, tekvondoistkinjama Tijani Bogdanović i Milici Mandić i kajakašima Milenku Zoriću i Marku Tomićeviću, dok je atletičarka Ivana Španović dobila ranije.

- U ime svih nas, želim da zahvalim što je vlada Srbije prepoznala značaj ovih pasoša i koliko to nama znači za sva dalja putovanja na takmičenja i pripreme, a mi ćemo da ti maksimum na svim tim takmičenjima, da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način i da vas obradujemo novim medaljama - rekao je Štefanek, jedini osvajač zlatne medalje u pojedinačnim sportovima u Riju.

Dačić je podsetio da samo 27 sportista ima diplomatske pasoše i da se oni dodeljuju samo najzaslužnijima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.