Umalo užas u Maleziji! Hamiltonu eksplodirao motor, što je Rikardo iskoristio na najbolji mogući način! (FOTO)
Foto: Reuters

Dobro je!

Umalo užas u Maleziji! Hamiltonu eksplodirao motor, što je Rikardo iskoristio na najbolji mogući način! (FOTO)

Eto zašto se kaže da je ovo najbrži cirkus na svetu!
Objavljeno:
foto: Reuters

U devetom krugu ponovo je uveden virtuelni sejfti-kar pošto je vozač Hasa Roman Grožan zbog problema sa kočnicama izleteo sa staze. Za to vreme pojedini vozači otišli su na zamenu guma među kojima Rozberg i Verstapen. Posle dva kruga trka je nastavljena, a Hamilton je imao 2,3 sekunde prednosti nad Rikardom.

Rozberg nastavljao da popravlja plasman, a njegov klupski kolega otišao je u boks u 21. krugu i na stazu se vratio kao treći, iza Verstapena i Rikarda. Posle Hamiltona iz boksa je izašao i Raikonen i na stazu je izašao ispred petoplasiranog Rozberga.

Aktuelni svetski prvak je obišao Rikarda i našao se iza Verstapena, koji je bio prvi zahvaljujući ranijem odlasku u boks. Vozač Red Bula tada je imao 7,9 sekundi prednosti. Verstapen je u 28. krugu drugi put otišao na zamenu guma i na stazu se vratio kao treći, iza Hamiltona i Rikarda, koji je jednom išao u boks, a ispred Raikoena.

Hamilton je u tim trenucima bio najbrži na stazi i pokušavao je da stekne što veću prednost kako bi mogao i drugi put da ode u boks i vrati se na prvo mesto ispred Verstapena.

Rozberg je u 32. krugu drugi put otišao na zamenu guma, zadržao se nešto duže pa se vratio iza Peresa na šesto mesto. Za to vreme su se Alonso, Erikson i Sainc borili sa Palmerom za 10. mesto koje nosi jedan bod.

Rozberg je napadao Raikonena za četvrto mesto, a u 38. krugu ga je uz kontakt obišao sa spoljne strane, zbog čega je bio pod istragom i dobio kaznu od 10 sekundi na konačan rezultat. Vozači Red Bula borili su se za drugo mesto, a posle oštrih duela Rikardo je sačuvao drugo mesto.

U 41. krugu Hamilton je morao da odustane pošto mu je eksplodirao motor, a pre toga imao je 20 sekundi prednosti. Ponovo je bio uveden virtuelni sejfti-kar, što su iskoristili Red Bul i Mercedes i pozvali svoje vozače na zamenu guma.

Rozberg je pokušavao da stekne više od 10 sekundi prednosti nad Raikonenom zbog kazne, kako bi zadržao treće mesto, a Rikardo je na prvoj poziciji, sedam krugova pre kraja imao 1,4 sekundi prednosti nad Verstapenom.

Do kraja trke Rikardo je uvećao prednost nad klupskim kolegom i pobedio, Rozberg je sačuvao treće mesto, a oba vozača Fors Indije i Meklarena osvojili su bodove.

Naredna trka u šampionatu voziće se naredne nedelje od 7 časova za Veliku nagradu Japana.

(Espreso.co.rs/Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.