Umalo užas u Maleziji! Hamiltonu eksplodirao motor, što je Rikardo iskoristio na najbolji mogući način! (FOTO)
Foto: Reuters

Dobro je!

Umalo užas u Maleziji! Hamiltonu eksplodirao motor, što je Rikardo iskoristio na najbolji mogući način! (FOTO)

Eto zašto se kaže da je ovo najbrži cirkus na svetu!
Objavljeno:

Vozač Red Bula Danijel Rikardo pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije.

Rikardo je ostvario četvrtu pobedu u karijeri, a prvu u sezoni i prvu posle dve godine. On je trku na stazi Sepang završio za sat, 37 minuta, 12 sekundi.

Drugi je bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 2,443 sekunde zaostatka, a treći kroz cilj prošao je Niko Rozberg iz Mercedesa i pored kazne od 10 sekundi na konačan rezultat. On je za Rikardom zaostao 25,516 sekundi.

Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa odustao je u 41. krugu pošto mu je eksplodirao motor. Britanac je pre odustajanja na prvom mestu imao 20 sekundi prednosti i pet trka pre kraja u generalnom plasmanu zaostaje za klupskim kolegom Rozbergom 23 boda.

Četvrto mesto zauzeo je Kimi Raikonen iz Ferarija, peti je bio Valteri Botas iz Vilijamsa, a šesti vozač Fors Indije Serhio Peres. Bodove su još osvojili Fernando Alonso iz Meklarena, vozač Fors Indije Niko Hulkenberg, Dženson Baton iz Meklarena i Džolion Palmer iz Renoa.

Hamilton je dobro startovao, odbranio se od klupskog kolege Rozberga, koga je odmah udario vozač Ferarija Sebastijan Fetel i poslao ga na 21. mesto. Fetel je tada zakačio i Verstapena, oštetio bolid i završio trku. Verstapen je putem radija rekao svojoj ekipi da je Fetel "lud" i da je išao na Rozberga kao "idiot".

Tada je uvedeno virtuelno vozilo bezbednosti tokom kojeg je vozačima bilo zabranjeno preticanje, a kada je trka nastavljena Hamilton je vodio ispred Rikarda i Verstapena, koji je obišao Peresa, Baton je skočio na šesto mesto, dok je njegov klupski kolega Alonso sa poslednjeg došao na 10. Rozberg je brzo popravljao plasman pa je do šestog kruga skočio na 14. mesto.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.