Prlainović: Tenis ne može da bude nacionalni sport! Španovićevoj i Štefaneku nemam šta da objašnjavam!
Foto: Fonetap

prvi intervju posle one izjave

Prlainović: Tenis ne može da bude nacionalni sport! Španovićevoj i Štefaneku nemam šta da objašnjavam!

Proslavljeni vaterpolista je ćutao jako dugo nakon što je njegova izjava posle osvajanja olimpijskog zlata izazvala ogromnu pažnju javnosti
Objavljeno: 11:59h
foto: AP

- Nisam ništa izgubio, bukvalno. Čak ni mir. Ali mislim da sam dužan mom sportu, jer mi je dao sve i boriću se da vaterpolu u Srbiji dobije status koji zaslužuje. A mislim da bi trebalo da ima status sporta od nacionalnog interesa. I ne mora da bude jedini, ali ovde ne može tenis da bude nacionalni sport. Novak Đoković jeste najveći sportista i jedan od najvećih ljudi sa ovih prostora, ali je taj rezultat napravio sam, sa porodicom. Košarka je najomiljeniji sport i ona bi trebalo da bude sport od nacionalnog interesa.

- Potrebna nam je kategorizacija sporta, što je uz nedostatak sistematskog rada u mlađim kategorijama, jedan od najvećih problema. Da oni koji su zaslužili u poslednjih deset godina, od kada Srbija nastupa pod tim imenom, dobijaju veću pomoć, a oni koji nisu imali rezultate i osvajali medalje snalaze malo sami. Ovde se uvek vodimo time da svi budu zadovoljni, a moje mišljenje je da to nije realno. Oni koji su pravili rezultate i prave ih, zaslužuju mnogo više, a tu mislim na sportove koji su najviše medalja doneli - odbojku, košarku i vaterpolo - kazao je Prlainović.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

U raspravu oko njegove izjave su uvečeni i olimpijski šampion Davor Štefanek i bronzana iz Rija Ivana Španović, što je iskorišćeno da bi se izazvao sukob među njima, ali vaterpolista tvrdi da je to bio ružan pokušaj.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Nemam potrebu da im objašnjavam bilo šta. Bio je to ružan pokušaj, ali očigledno smo takav narod i tako funkcionišemo, na senzacionalizmu. Verujem da je normalno da se zahvale za ono što su dobili, jer verujem da su uslovi u tim sportovima bolji nego što su bili. Ono što sam ja pokušao da ukažem su ekipni sportovi, klupski sport, pre svega moj sport u kome dobro poznajem situaciju.

(Espreso.co.rs / Izvor: Nedeljnik)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.