Prlainović: Tenis ne može da bude nacionalni sport! Španovićevoj i Štefaneku nemam šta da objašnjavam!
Foto: Fonetap

prvi intervju posle one izjave

Prlainović: Tenis ne može da bude nacionalni sport! Španovićevoj i Štefaneku nemam šta da objašnjavam!

Proslavljeni vaterpolista je ćutao jako dugo nakon što je njegova izjava posle osvajanja olimpijskog zlata izazvala ogromnu pažnju javnosti
Objavljeno: 11:59h
foto: Damir Dervišagić

- Nisam imao neprijatnosti, samo to što me niko od medija nije zvao. Imao sam mnogo čestitki za zlato i skoro isto toliko čestitki za izjavu, što je zanimljivo, ali me niko od medija nije zvao za pojašnjenje, bilo šta, što je vrlo interesantno jer je i supruga navikla da prvih dana ne računa na mene koliko mi telefon zvoni. Ali ovoga puta - tajac. Niko od medija nije zvao - ispričao je Andrija i u dahu nastavio:

- Bilo je zloupotreba, izvlačenja iz konteksta, konstruisanja po medijima, ali takvi su naši mediji. Nije deo medija takav, nažalost, već većina, i zbog toga izbegavam da dajem izjave i još će me biti sve manje. Izvrnut je smisao i uopšte nije naglašeno kao bitno ono što je srž problema, nego se prebacila priča na to kolike su nagrade sportista i koliko se izdvaja iz budžeta. Niko se nije bavio analizom kakvo je zaista stanje u klupskom sportu, do danas ne znam da je iko istraživao o tome.

foto: Reuters

- Nisam se ja borio za sebe, već sam govorio o sportu u budućnosti. Veoma je važno da se vrate stručnjaci u zemlju, da se poboljša rad sa mlađim kategorijama. Ne može Crvena zvezda, koja je bila prvak Evrope, da plaća termin kao kada bi se 15 ljudi skupilo ispred zgrade i odlučilo da iznajmi pola bazena. Rezultati u reprezentaciji koliko-toliko održavaju vaterpolo priču u Srbiji i ne smem ni da pomislim kako bi izgledalo da nemamo rezultate. Ne smem ni da pomislim na period posle Tokija - rekao je popularni Prlain.

Prlainović tvdi da svojom izjavom nije izgubio sopstveni mir, ali i da mora da se zna koji je nacionalni sport u Srbiji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.