HRVAT JE NAJBOLJI TEŠKAŠ SVIH VREMENA: Stipe Miočić bolji od Kormijea u spektakularnoj borbi!
Foto: AP

UFC

HRVAT JE NAJBOLJI TEŠKAŠ SVIH VREMENA: Stipe Miočić bolji od Kormijea u spektakularnoj borbi!

Imali smo priliku da gledamo zaista kvalitetnu predstavu

Objavljeno:

Stipe Miočić je obranio naslov prvaka UFC-a u teškoj kategoriji. Drugi put zaredom pobedio je Danijel Kormijea i po mnogima se učvrstio na tronu najvećeg teškaša svih vremena.

U spektakularnoj borbi američko-hrvatski borac je slavio odlukom sudija. Bio je bolji najmanje u drugoj, trećoj i petoj rundi. Prema dvojici sudija dobio je četiri runde, a prema jednom je bio bolji u tri runde.

Početak borbe bio je jako oprezan s obe strane, bez ijednog udarca u prvom minutu. Miočić je sredinom i pred kraj runde bio bolji borac, ali ga je u samoj završnici runde Kormijer uspeo žestoko uzdrmati i tako uzeti uvodnu rundu.

U drugoj rundi je Cormier bio bolji, imao je dve dobre kombinacije i dva sjajna prednja direkta, ali se onda ponovila situacija s kraja prve runde u različitim ulogama. Miočić je fantastičnom serijom udaraca desnom rukom umalo nokautirao Kormijera i oteo mu ovu rundu.

Nakon tog Kormijer je bilo zatvoreno levo oko i Miočić je imao ogromnu prednost koju je odmah iskoristio u trećoj rundi i u njoj zadao čak 15 značajnijih udaraca više od rivala.

I kada se očekivalo da Stipe nastavi u tom tempu te kada se verovalo da Kormijernema više snage za povratak, 41-godišnji Amerikanac je pokazao zašto je jedan od najvećih svih vremena i dobio je četvrtu rundu u kojoj je zadao više udaraca i bio aktivniji borac.

U oba ugla su uoči posljednje runde verovali da je rezultat kod sudija izjednačen ili da Stipe ima blagu prednost. To je značilo da će pobednik pete runde osvojiti naslov prvaka. Miočiću je ostalo više snage, bio je aktivniji, pokušavao je oboriti suparnika te je imao više udaraca i zasluženo dobio rundu i borbu.

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.