DA LI STE SPREMNI ZA DOGAĐAJ KOJI ĆE UĆI U ISTORIJU UFC-A? Ušli smo u UFC 249 'Fight Week', stigla je najava borbi
Foto: Printscreen

SVE O PRVOM SPORTSOM DOGAĐAJU NAKON KORONE

DA LI STE SPREMNI ZA DOGAĐAJ KOJI ĆE UĆI U ISTORIJU UFC-A? Ušli smo u UFC 249 'Fight Week', stigla je najava borbi

Još pet dana je preostalo i do službenog povratka UFC-a na ekrane fanova, odnosno ušlo se u 'Fight Week' prve od četiri priredbe koje će se održati unutar samo dve nedelje razmaka. Tim putem objavljen je i standardno sjajni 'Countdown'.

Objavljeno:

U vreme dok sav svetski sport miruje, UFC se vraća. Upravo to je glavna premisa samog početka UFC 249 Countdown najave, odnosno dokumentarnog filma u trajanju od 47 minuta (27+20), kojim se fanovima žele približiti glavne dve borbe priredbe, one u kojima će ulog biti titula prvaka.

Onaj iz glavne borbe je zapravo privremeni, budući da pravi pojas i dalje stoji kod Habiba Nurmagomedova. On je prošlog meseca obeležio drugu godišnjicu svoje vladavine, ali titulu je tokom tog razdoblja branio samo dva puta. Toni Ferguson takođe ima priliku da postane prvi borac koji je dva puta dolazio do te titule, bez da je došao u priliku boriti se za pravu. Jednom je tu priliku oduzeo sam, nes(p)retnom povredom, a drugi put je do toga dovela globalna pandemija.

Džastin Gejči u ovaj duel ulazi bez prevelikog pritiska, a sam je na početku ove najave rekao kako je neko morao da krene prvi. Ako je to napravio UFC na globalnoj sportskoj sceni, onda je pristao i on unutar istog. I predvodiće ovaj spektakl kojem nažalost neće prisustvovati publika, ali gledaoci u celom svetu će biti pred ekranima, jer sport se vraća.

Vraća se i bivši prvak bantam kategorije, Dominik Kruz, koji će to pokušati postati po treći put. Za tako nešto moraće da savlada Henrija Cehuda, kom će to biti prva obrana titule koju je u aprilu prošle godine osvojio. Kruzu je to ujedno prva borba nakon tri godine i četiri meseca, odnosno otkako je iznenađujuće poražen od Kodija Garbranta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.