HRVATI POBESNELI: Bokseri otišli po olimpijsku vizu, a doneli koronavirus - tu su bili i Srbi!
Foto: AP

nije dobro

HRVATI POBESNELI: Bokseri otišli po olimpijsku vizu, a doneli koronavirus - tu su bili i Srbi!

- A to znači da sam verovatno zaražen i ja i ostali članovi reprezentacije, što baš nije lep osećaj - rekao je Tomo Kadić

Objavljeno:

Bokseri otišli u prestonicu Engleske po olimpijske norme, a vratili se kućama sa virusom Covid-19.

Međunarodna bokserska federacija odlučila je da ne otkazuje olimpijske kvalifikacije u Londonu i borbu za Tokio zakazala je usred pandemije korona virusa, a kao mere zaštite samo je zaključala dvoranu u kojoj su se održavala takmičenje.

Posle nekoliko dana borbi, iz Međunarodnog olimpijskog komiteta stigla je naredba – "PREKIDAJTE TAKMIČENJE".

Nezadovoljni bokseri, zajedno sa čelnicima saveza, vratili su se svojim kućama. Neki obavljenog posla, jer su njihove kategorije ranije počele, a neki bez ijedne borbe.

Hrvatski bokseri "poneli" su u Zagreb i koronavirus, što je posebno razbesnelo nape komšije. Zbog neodgovornosti međunarodne federacije i organizatora u Londonu, ugroženo je zdravlje sportista, njihovih treneram, čelnika... "Jedan je naš član pozitivan na koronavirus. A to znači da sam verovatno zaražen i ja i ostali članovi reprezentacije, što baš nije lep osećaj", izjavio je Tomo Kadić, trener Bokserskog kluba Gladijator i jedan od trenera koji je bio u Londonu na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Svi iz londonske delegacije su u samoizolaciji. Kadić je preko društvenih mreža otkrio istinu. "Danas sam iščekivao rezultate testiranja na koronu jednog našeg kolege iz reprezentacije koji se išao testirati. Javili su mu da je pozitivan. Samim time sam verovatno i ja, moguće i ostale kolege iz reprezentacije. To nije baš lep osećaj. Ne bojim se to da kažem jer želim sve da nateram da shvate da je situacija ozbiljna. Nemojte se kockati sa nečijim životima ili nekom drugom uskratiti priliku da vidi svoje najdraže samo zato što vi na to gledate drugačije. Ja sam ovo shvatio vrlo ozbiljno i tako sam se postavio čim smo došli iz Londona", rekao je Kadić. U Londonu je bila i reprezentacija Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.