UMRO JE NAJJAČI ČOVEK U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Njega se plašio CEO SVET! (VIDEO)
Branko Cikatić je preminuo u 65. godini, Foto: Printscreen/Youtube/MUAYTHAI CROATIA

Pamte se njegove borbe

UMRO JE NAJJAČI ČOVEK U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Njega se plašio CEO SVET! (VIDEO)

Branko se dugo borio za život, splet nesrećnih okolnosti doveo ga je prošle godine u vrlo teško zdravstveno stanje, neki su lekari čak i digli ruke od njega

Objavljeno:

Ne prestaju da pristižu tužne vesti ovih dana, a upravo je stigla jedna od najtužnijih. Preminuo je legendarni Branko Cikatić (65), čuveni "Hrvatski tigar".

Vest o njegovoj smrti je potvrdio njegov prijatelj i predsednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa, Mario Franić.

Branko se dugo borio za život, splet nesrećnih okolnosti doveo ga je prošle godine u vrlo teško zdravstveno stanje, neki su lekari čak i digli ruke od njega, otpustili ga iz bolnice da kod kuće provede poslednje dane, ali Brankov jaki organizam i ljubav supruge Ivane, kćeri Lucije i Maje i sina Bruna vratili su ga u život. Na žalost ne zadugo.

Sve je počelo u maju 2018. godine, kad je legenda borilačkih sportova primljena na na hitno odeljenje splitske bolnice zbog bolova u potkolenicama, u kojima su mu se od udaraca tokom karijere stvorili trombovi (krvni ugrušci). Branko je lečen na odeljenjuu za kardiologiju, no na žalost, jedan tromb mu je kroz krvotok došao u pluća i prouzročio plućnu emboliju.

Branko je bez svesti prebačen na intenzivnu negu, gde mu se stanje dodatno zakomplikovalo nakon što je preko katetera dobio sepsu. Bakterija mu je ušla u urin, potom i u krv, a nakon dugog ležanja dobio je i dekubitus...

Borba za njegov život u splitskoj je bolnici trajala puna tri meseca, od maja do avgusta prošle godine, tokom kojih su ga selili s odeljnja na odeljenje, nakon čega je lečenje nastavio u kninskoj bolnici koja nije toliko opterećena pacijentima kao splitska i u kojoj postoji briga za stacionarne pacijente.

Cikatić je u Kninu proveo dva meseca u kojima mu se stanje malo stabilizovalo, no daleko je to bilo od izlečenja. Javnost dugo nije znala šta se događa, sve do javnog apela njegove ćerke za pomoć, tek tada je priča izašla na svetlo dana.

Lečio se nakon toga i u Zagrebu, krajem prošle godine dovezen je u nešto boljem stanju kući u Solin, gde je porodica vodila brigu o njemu. Na žalost, nije uspeo...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.