OLIMPIJSKI ŠAMPION SE BORI SA KORONAVIRUSOM: Ovo je nešto najgore! Iako sam mlad i zdrav, non-stop sam izmoren!
Kameron van der Burg je podelio iskustva o borbi sa koronavirusom, Foto: AP

kašalj ne prestaje

OLIMPIJSKI ŠAMPION SE BORI SA KORONAVIRUSOM: Ovo je nešto najgore! Iako sam mlad i zdrav, non-stop sam izmoren!

On je istakao da veoma strepi sa sportiste koji su zaraženi

Objavljeno: 23.03.2020. 16:13h

Koronavirus hara svetom, a među onima koji su zaraženi je i 32-godišnji južnoafrički plivač Kameron van der Burg, olimpijski šampion iz Londona 2012. i srebrni iz Rio de Žaneira 2016.

Južnoafrikanac je opisao svoje iskustvo sa opakim virusom koji odnosi živote širom sveta.

- Borim se sa Covid-19 poslednjih 14 dana. To je najgori virus koji sam imao u životu, a iako sam zdrava individua sa snažnim plućima (nikad nije pušio, prim. aut), koja vodi zdrav stil života i koja je mlada (zbog čega je manje sklon riziku od zaraze). Iako su najčešći simptomi (visoka temperatura) nestali, i dalje osećam veliki zamor i kašalj ne prestaje. Satima sam izmoren čak i od najobičnije fizičke aktivnosti kao što je šetnja - napisao je Van der Burg na društvenim mrežama.

On je istakao da veoma strepi sa sportiste koji su zaraženi.

- Gubitak fizičke kondicije je ogroman, pa strepim za sportiste zaražene koronavirusom jer će izgubiti dosta fizičke spreme tokom poslednjeg kruga priprema (za Olimpijske igre). Infekcija blizu takmičenja je najgora moguća stvar za sportistu. Sportisti će nastaviti da treniraju dok god je na snazi aktuelni datum Igara, a to ih izlaže nepotrebnom riziku. Svi koji se zaraze će morati da se vrate brzo na trening, što povećava oštećenja i period oporavka. Molim vas, vodite računa o sebi. Zdravlje je najvažnije, Covid-19 nije šala - dodao je olimpijski šampion.

BONUS VIDEO: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media