SRBIJA IZNELA SVOJ STAV O OTKAZIVANJU OI: Odlaganje može, sve drugo je predaja bez borbe, a sport to ne trpi!
Božidar Maljković, prvi čovek OKS, Foto: Beta

podrška za MOK

SRBIJA IZNELA SVOJ STAV O OTKAZIVANJU OI: Odlaganje može, sve drugo je predaja bez borbe, a sport to ne trpi!

Predsednik OKS je saopštio javnosti kakav je stav našeg tima o aktuelnoj situaciji

Objavljeno:

Olimpijski komitet Srbije saopštio je ovog ponedeljka da podržava odlaganje Olimpijskih igara u Tokiju i istakao da nije za otkazivanje.

- Sada je vreme kada treba da brinemo o zdravlju naših sportista i naše nacije. OKS bez ikakve dileme podržava stavove i delovanja Međunarodnog olimpijskog komiteta koji su vrlo jasni, a to je da otkazivanje Igara nije na agendi. Otkazivanje Igara bi bila naša predaja, a sport ne trpi one koji od borbe odustaju - rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

MOK će u naredne četiri nedelje doneti odluku o odlaganju Olimpijskih igara u Tokiju zbog pandemije korona virusa.

- Sa druge strane, OKS podržava mogućnost promene termina održavanja Olimpijskih igara, stavljajući uvek na prvo mesto zdravlje i bezbednost naših sportista, kao i svih drugih ljudi. U danima i nedeljama koje su ispred nas, Olimpijski komitet Srbije ostaje posvećen brizi o zdravlju sportista, ali i svih ljudi u Srbiji, pa još jednom koristim priliku da sve državljane naše zemlje pozovem da poštuju preporuke i instrukcije vlade Srbije u cilju sprečavanja širenja korona virusa - kazao je Maljković.

Podsećamo da su Australija i Kanada saopštile da neće slati svoje sportiste na Olimpijske igre, ako se održavaju ove godine, dok je Poljska takođe zatražila otkazivanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.