SVI SE SEĆAJU NOVAKOVIH SUZA, A ON? Hteo sam da odustanem, ali taj meč protiv Đokovića je promenio sve!
Huan Martin del Potro bi odustao od tenisa da je izgubio od Đokovića, Foto: Dado Đilas

bio je to prelomni trenutak

SVI SE SEĆAJU NOVAKOVIH SUZA, A ON? Hteo sam da odustanem, ali taj meč protiv Đokovića je promenio sve!

Svi se dobro sećaju Đokovićevih suza na kraju tog meča

Objavljeno:

Malerozni argentinski teniser Huan Martin del Potro mogao je da ima veličanstvenu karijeru da ga nisu mnoge povrede zadesile tokom nje.

Takoreći od osvajanja US opena 2009. godine Argentinac je više vremene provodio po lekarima, na operacijama, rehabilitacijama i oporavku nego što je trenirao i igrao mečeve.

Ipak i dalje nije odustao, iako je i sada povređen i ne može da igra, mada je tenis trenutno obustavljen zbog koronavirusa.

Huan Martin del Potro je rekao da mu je pobeda nad Đokoviće donela preokret
Huan Martin del Potro je rekao da mu je pobeda nad Đokoviće donela preokretfoto: Reuters

Mnogi bi se na njegovom mestu slomili i digli ruke s obzirom na broj pehova koji ga je zadesio, ali on nije, iako je u jednom trenutku bio blizu donošenja takve odluke.

Ali jedan meč je promenio sve. To je bio susret protiv Novaka Đokovića već u 1. kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

- Kada sam se vratio tenisu 2016. igrao sam samo slajs bekhend, nisam mogao da ga igram dvoručno. To nije bila moja igra, nisam se osećao dobro - otkrio je Del Potro tokom razgovora sa sunarodnikom Emanuelom Đinobilijem.

S obzirom na to da mu je zbog pauze pao renking, morao je već u prvom kolu da se nameri na u tom trenutku igrača koji apsolutno dominira svetskim tenisom i drži sve četiri Gren slem titule u svojim rukama.

- Mislio sam da ću da odustanem. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da ne mogu da udaram lopticu kao ranije. Ali, meč sa Đokovićem je promenio sve na bolje. Od tog trenutka sam uspeo da svoju karijeru vratim na pravu putanju i da dobijem na samopouzdanju - rekao je Delpo.

Svi dobro znamo šta se tada dogodilo, pošto je naterao srpskog tenisera da zaplače i u suzama se vrati kući već posle prvog kola bez dosanjanog sna o olimpijskom zlatu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.