DRAGUTIN TOPIĆ ZA ESPRESO: Imamo plejadu mladih asova koji dolaze, ali posebnu pažnju obratite na devojčice!
Dragutin Topić, Foto: Espreso.co.rs

LEGENDA IMA REČ

DRAGUTIN TOPIĆ ZA ESPRESO: Imamo plejadu mladih asova koji dolaze, ali posebnu pažnju obratite na devojčice!

- Stvarno fantastično. Ja godinama pričam da smo mi zemlja predodređena za skokove i u kontinuitetu osvajamo medalje u tim disciplinama - istakao je legendarni skakač u vis

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Legendarni srpski skakač u vis Dragutin Topić bio je u utorak uveče na svečanosti povodom zlatne medalje Ivane Španović i bronze Strahinje Jovančevića sa Evropskog dvoranskog prvenstva iz Glazgova, a tom prilikom našli smo par minuta da sa njim prokomentarišemo sva aktuelna dešavanja, ali i neke buduće generacije koje dolaze.

Kako biste vi prokomentarisali ovako veliki uspeh - dve evropske medalje?

- Stvarno fantastično. Ja godinama pričam da smo mi zemlja predodređena za skokove i u kontinuitetu osvajamo medalje u tim disciplinama. Ivana je potvrdila svoju klasu i stavila pečat na to da je najbolja naša atletičarka. Za Strahinju mi je drago jer je mnogo dobar dečko, mnogo pristojan mladić koji je dugo kuburio sa povredama. Dugo se i tražio sa ocem Milom i uz pomoć matičnog kluba i Saveza je došao do pravog mesta u pravom trenutku i državnim rekordom osvojio bronzanu medalju.

Šta očekujete od narednih takmičenja?

- Želim svim srcem da ova lepa bajka nastavi da traje. Siguran sam da nakon Ivane i Strahinje imamo još jednu plejadu mladih asova koji će nastaviti putem koji su oni utrli. Ubeđen sam da ćemo se radovati još mnogo decenija - jasan je legendarni skakač u vis.

Postoji li možda neki novi Dragutin Topić?

- U muškoj konkurenciji imamo Nikolu Vujanovića iz Novog Sada koji je prošle godine bio bronzani na prvenstvu Evrope za mlađe. Tu je i Toma Isailović iz Zemuna. Ali, ono što ja znam, u šta sam sigurniji nego u dečake, definitivno su devojčice. Imamo izuzetnu generaciju devojčica, stvarno se ne zna koja je bolja od koje. Za četiri, pet godina ćemo imati nešto što će ceo svet moći da vidi - zaključio je Topić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.