TO SU ŠAMPIONI: Strahinja i Ivana su verovali u sebe i pokazali Evropi od čega su satkani!
Jevrosimović, Španović i Strahinja Jovančević, Foto: Espreso.co.rs

PROSLAVA MEDALJA ASS

TO SU ŠAMPIONI: Strahinja i Ivana su verovali u sebe i pokazali Evropi od čega su satkani!

Naciju su obradovali, prema očekivanjima Ivana Španović koja je osvojila zlato skokom od 6,99 metara, a iznenađenje je napravio Strahinja Jovančević

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević
Nikola Husein

Srpski atletičari vratili su se sa Evropskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu sa dve medalje i obe su osvojene u istoj disciplini, skoku u dalj.

Naciju su obradovali, prema očekivanjima Ivana Španović koja je osvojila zlato skokom od 6,99 metara, a iznenađenje je napravio Strahinja Jovančević. On je sa rezultatom od 8,03 metra postavio novi nacionalni rekord što mu je bilo dovoljno za bronzu.

1 / 9 Foto: Espreso.co.rs

Povodom uspeha je organizovana i proslava u "Komtrejdu" kojoj su, osim osvajača medalja i reprezentativaca prisutvovali i čelnici Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i Žarko Zečević i legenda srpske atletike Dragutin Topić.

- Ovo je veliki uspeh za Atletski savez Srbije. Kao što znate, imali smo 12 atletičara što je rekord. Naši atletičari su dali najbolje što mogu, dali su sve od sebe. Rezultat svega toga su ove dve zaista sjajne medalje i želim ovom prilikom da im čestitam. Zahvalio bih i njihovim trenerima koji su podjednaki junaci kao i oni. Zahvalio bih Goranu Obradoviću i Strahinjinom treneru i ocu Miloradu Jovančeviću - rekao je Veselin Jevrosimović u pozdravnoj reči.

Prisutnima se obratio je bronzani momak iz Škotske.

- Dve reči koje opisuju moj uspeh su strpljenje i vera. Verovao sam da mogu skačem preko osam metara i da mogu da osvojim medalju. Bio sam strpljiv iako sam imao mnogo povreda - rekao je Strahinja Jovančević.

Potom je na scenu stupila evropska šampionka koja je prvo čestitala kolegi na uspehu.

- Bez većeg opterećenja smo ušli u pripreme za zimski deo sezone i kada je sve počelo onako kako treba bez bolova i bez najave problema i povratka bolova. Vratila sam stari osećaj i oštrinu po kojoj sam ja poznata. Uspeli smo. Kada je počelo takmičenje bila sam uverena u to da nije moglo nikako drugačije da bude sem da takmičenje završim kao treći put zaredom evropska šampionka - izjavila je Španovićeva u obraćanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.