DETALJNA REKONSTRUKCIJA NAPADA NA SRPSKE VATERPOLISTE U SPLITU: Potera počela u kafiću, završila se u moru!
Detaljna rekonstrukcija nemilog događaja, Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube, Printscreen/Google maps, Ilustracija Espreso.co.rs

KAKO SE SVE ZAPRAVO ODVIJALO

DETALJNA REKONSTRUKCIJA NAPADA NA SRPSKE VATERPOLISTE U SPLITU: Potera počela u kafiću, završila se u moru!

Huligani sa hrvatskog primorja napali su nedužne vaterpoliste samo jer su im videli klupska obeležja ispod gornjeg sloja odeće

Objavljeno:

Ovih dana glavna tema na prostoru bivše Jugoslavije je napad hrvatskih huligana na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

Aleksandro Kralj, Miloš Maksimović i Dušan Vasić bili su na meti navijača, iako su samo mirno sedeli u jednom kafiću na popularnoj Rivi.

- Posle treninga smo odlučili da popijemo kafu. Najpre nismo našli prazan sto, a kasnije smo ga našli. Videli smo da nas konobar gleda čudno, ubeđivao sam sebe da nije zbog nas. Ne baš prijateljskim tonom upitao je Kralja 'Šta ti je to na majici'. Kralj je rekao: 'Grb Crvene zvezde, došao sam da igram'. On je preteći rekao 'Bolje pokrij to'. Oni su mislili da je šala, a ja sam predložio da promenimo lokal. Otišli smo u susedni. 20 minuta potom huligani su nasrnuli. Prišli su sa leđa, počeli sa udaranjem - rekao je Dušan Vasić tokom pres konferencije u Beogradu.

Mi smo malo istražili i evo detaljne foto rekonstrukcije događaja, s obzirom na to da ne postoji nijedan verodostojan video snimak na kom se sve vidi.

Kako se sve odvijalo
Kako se sve odvijalo foto: Profimedia, Printscreen/Youtube, Printscreen/Google maps, Ilustracija Espreso.co.rs

Dakle, na mestu obeleženom sa brojem 1 vaterpolisti su mirno sedeli i pili kaficu, pomerivši se iz opasnog lokala posle konobarovog "upozorenja", a 20. minuta kasnije iz pravca koji je obeležen brojem 2 huligani su prišli i napali ih sa leđa palicama i nožem.

Tada je golman Aleksandro Kralj zadobio i posekotinu kada se jedan od napadača srećom spotakao, pa ga samo zakačio po nozi. Vaterpolisti su krenuli da beže prema mestu koje je označeno brojem 3 na našoj rekonstrukciji, a Kralj je na mestu obeleženom brojem 4 uskočio u ledeno more kako bi se spasio od linča.

Dakle, huligani koji navodno pripadaju grupi Torcida ganjali su nedužne sportiste preko 100 metara, da bi ovi tek na kraju, sa telesnim povredama, uspeli da se konačno izbave i to uz pomoć slučajnih prolaznika, Hrvata koji imaju svest o tome šta je dobro, a šta loše, za razliku od dotičnih navijača.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.