POLITIČAR I BIVŠI VOĐA TORCIDE PRAVDA NAPAD: To je bio atak na jedinu stvar koja je Splićanima i dalje sveta!
Bivši vođa Torcide iz Splita, Foto: Printscreen/Youtube/KN Torcida Split

Kaže da su vaterpolisti provocirali

POLITIČAR I BIVŠI VOĐA TORCIDE PRAVDA NAPAD: To je bio atak na jedinu stvar koja je Splićanima i dalje sveta!

On je u Beogradu predvodio Torcidu na poslednjem gostovanju

Objavljeno:

Današnji hrvatski političar, a nekadašnji viđeniji pripadnik Torcide iz Splita, Slavko Vladušić, opravdao je sramni napad huligana na vaterpoliste Crvene zvezde u tom gradu.

Trojica vaterpolista srpskog kluba su napadnuta u jednom kafiću na rivi dok su pili kafu u subotu popodne pred utakmicu sa Mornarom, a razlog napada je bio što su na sebi imali klupska obeležja.

Sadašnji vođa "Hrvatskih laburista Split" i čovek koji je predvodio Torcidu u Beogradu prilikom poslednjeg finala Kupa Maršala Tita, opravdao je ovaj čin rečima da je nošenje obeležja drugog kluba uvreda za Splićane i da se ne radi o nacionalizmu i mržnji prema Srbima.

Vaterpolista Crvene zvezde Aleksandro Kralj
Vaterpolista Crvene zvezde Aleksandro Kraljfoto: Screenshot

- Split je lud grad, ne možemo pobeći od toga, niti možemo opravdati bilo kakvu vrstu nasilja, ali pitao bih vas kako bi se vi proveli da sednete usred Beograda ili Zagreba u obilježjima Hajduka? U par navrata sam sedeo na Rivi sa prijateljima iz cijele bivše države i nikada nije bilo ni najmanjih problema, ali, jebiga, ljudi nisu nosili dresove Zvezde, Dinama, Partizana, Rijeke… Split je čudan grad, pa je specifičan po tome da možete smanjiti plate, gasiti fabrike, deliti otkaze i niko se neće pobuniti, ali u ponos grada (iako je i on spao na niske grane) Hajduk ne dirajte, a sjedenje na Rivi u obeležjima omraženog kluba (a svi su to osim Hajduka) je atak na jedinu preostalu stvar koja je Splićanima sveta. Možete da se složite sa mnom i ne morate, ali takvo je splitsko stanje uma - rekao je Vladušić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.