NEĆE ONI NA SLOBODU: Hrvatskim huliganima prete godine zatvora zbog zločina iz mržnje nad vaterpolistima Zvezde!
Aleksandra Kralja sprovodi policija nakon što je skočio u more bežeći od splitskih huligana, Foto: Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkans

Napraviće primer od njih

NEĆE ONI NA SLOBODU: Hrvatskim huliganima prete godine zatvora zbog zločina iz mržnje nad vaterpolistima Zvezde!

Trojica su uhapšena i biće zadržana u istražnom zatvoru, a za dvojicom se i dalje traga

Objavljeno:

Huligani koji su napali i pretukli vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi suočavaju se sa višegodišnjim zatvorskim kaznama.

Hrvatska policija je slučaj prebacila na Župljansko državno tužilaštvo trojicu uhapšenih muškaraca koji su učestvovali u napadu, dok se za dvojicom i dalje traga.

Njima se na teret stavlja upotreba opasnog oružja i nanošenje teških telesnih povreda iz mržnje.

Za prvo krivično delo je predviđena kazna zatvorom od tri do 12 godina, dok je za drugo delo zakonom predviđena kazna od jedne do 8 godina robije. Očekuje se da će ŽDO tražiti određivanje istražnog zatvora, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Njih trojica se terete da su zajedno sa još nekoliko huligana u dogovoru napali Aleksandra Kralja, Miloša Maksimovića i Dušana Vasića koji su pili kafu u jednom kafiću na rivi u subotu oko 13 časova.

Huligani su napali vaterpoliste jer su na sebi imali obeležja kluba. Udarali su ih pesnicama, nogama, palicama i drugim predmetima u glavu, telo... Nazivali su ih četnicima i pretili da će ih zaklati. Maksimović i Vasić su uspeli da pobegnu, a Kralj je morao da skoči u more da bi izvukao živu glavu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.