SAD KREĆU PRAVE BORBE: Nema više prava na kiks i na loše periode!
Rukometašice Srbije, Foto: EPA/Eddy Lemaistre

EP U RUKOMETU ZA ŽENE

SAD KREĆU PRAVE BORBE: Nema više prava na kiks i na loše periode!

Utakmica sa Šveđankama na programu je u nedelju u 18 časova

Objavljeno: 20:17h

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u petak je savladala Poljsku i pobedom započela nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Posle dana odmora sledi novi izazov. Utakmica sa Šveđankama na programu je u nedelju u 18 časova u Nantu.

- Biće lakše nego na otvaranju što se tiče ambijenta, ali čeka nas teži protivnik. Više nemamo prava na kiks i loše periode, moraćemo na visokom nivou da igramo protiv Šveđanki. Evropsko prvenstvo je drugačija priča u odnosu na ono što smo igrali sa njima u aprilu. Bili smo bolji u kvalifikacijama, ali uvek se na velikom takmičenju igra sa posebnom motivacijom. Biće jaka utakmica na visokom nivou - rekla je Marija Čolić, golman reprezentacije Srbije.

Marija Čolić
Marija Čolić foto: Rukometni savez Srbije

Utakmica sa Švedskom biće teža nego sa Poljskom.

- Pobediće ekipa koja bude strpljivija i smanji tehničke greške na minimum, a i mi i oni igramo dobru odbranu. Utakmicu sa Poljskom smo iskoristili za uigravanje. Sada moramo da dižemo formu i da iskoristimo pobedu na startu. Odigrale smo sjajno drugo poluvreme. Ako budemo u nastavku prvenstva igrale na tom nivou možemo daleko da doguramo. Što se tiče prvog poluvremena, bilo je malo treme. Prva utakmica je uvek najteža. Ponosna sam na devojke što smo uspele da se izvučemo iz krize i pokažemo pravo lice - dodala je.

Nema tajni za Srpkinje pred duel sa Šveđankama.

- Na nama je da ne dozvolimo Švedskoj da se protiv nas vadi za poraz od Danske i da sve uradimo kako bismo dobili utakmicu. To je praktično ista ekipa iz kvalifikacija uz dodatak mladog levog beka Masing. Jedino je tu ona neko koga nismo poznavali od ranije, a protiv Danske je postigla tri gola. Moramo na nju da obratimo pažnju u pripremi meča - rekao je Ljubomir Obradović, selektor rukometašica.

Živojin Maksić i Ljubomir Obradović
Živojin Maksić i Ljubomir Obradović foto: Rukometni savez Srbije

Ključ za novu utakmicu postoji.

- Devojke imaju dovoljno iskustva, godina i jednu veoma ozbiljnu medalju iza sebe. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem. Bio je ovo početak turnira, želja je ogromna, važnost utakmice veliki. Videli ste Francuskinje i Ruskinje, dugo vremena je bilo malo golova, oseti se pritisak - zaključio je.

Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, posebnu podršku ima pivot Slađana Pop Lazić. Njene sestre je bodre i na ovom takmičenju, ali sada je tu i desetomesečni Ignjat, sestrić koji je pobedom započeo karijeru vernog tetkinog fana.

Sestre i sestrić Slađane Pop Lazić
Sestre i sestrić Slađane Pop Lazić foto: Rukometni savez Srbije

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.