Fenomenalna taktika dovela Luisa Hamiltona do 55. pobede u karijeri! (VIDEO)
Foto: AP

vn španije

Fenomenalna taktika dovela Luisa Hamiltona do 55. pobede u karijeri! (VIDEO)

Hamilton je trku završio za sat, 35 minuta i 56,497 sekundi i tako došao do 55. pobede u karijeri
Objavljeno:

Sve se promenilo posle perioda virtuelnog bezbednosnog vozila u 35. krugu koje je je izazvalo izletanje Stofela Vandornea u Meklarenu nakon kontakta sa vozačem Vilijamsa Felipeom Masom.

Mercedes je pozvao Hamiltona ranije u boks. Britanac je prešao na meke gume, a Fetel je ostao još dva kruga na stazi, da bi potom na promeni stavio srednje tvrde pneumatike, koje su ga učinile sporijim od Hamiltona, pa je razlika nakon promena sa osam sekundi pala na manje od jedne. Po izlasku Fetela iz boksa došlo je do blagog kontakta s Hamltonom, ali je vozač Ferarija iz tog duela izašao kao pobednik. Britanac je vršio pritisak nad Nemcem, što mu se isplatilo u 44. krugu kada ga je zaobišao u prvoj krivini.

Hamilton od tog trenutka nije imao problema, bio je ubedljiv do kraja trke i tako došao do trijumfa na stazi "Katalunja".

Rikardo je bez većih problema došao do trećeg mesta. On gotovo tokom cele trke bio na četvrtom mestu, ali je zahvaljujući kvaru na bolidu Valterija Botasa u 39. krugu, zbog kog je Finac morao da odustane, došao do mesta na podijumu.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.