Fenomenalna taktika dovela Luisa Hamiltona do 55. pobede u karijeri! (VIDEO)
Foto: AP

vn španije

Fenomenalna taktika dovela Luisa Hamiltona do 55. pobede u karijeri! (VIDEO)

Hamilton je trku završio za sat, 35 minuta i 56,497 sekundi i tako došao do 55. pobede u karijeri
Objavljeno:

Fetel je lider u šampionatu Formule jedan sa 104 boda, dok je Hamilton drugi sa 98, a vozač Mercedesa Valteri Botas nalazi se na trećem mestu sa 63, dok je Kimi Raikonen iz Ferarija četvrti sa 49, a peti Rikardo sa 37. Fetel je dobrim startom i ulaskom u prvu krivinu preuzeo lidersku poziciju od Hamiltona koji je gotovo pola trke ostao iza lidera u šampionatu.

Start trke za Veliku nagradu Španije obeležio je incident u kom su učestvovali vozač Ferarija Kimi Raikonen, Maks Ferštapen iz Red Bula i Valteri Botas iz Mercedesa.

Nakon malog kontakta Botasa s Raikonenom u prvoj krivini, ;Raikonen je zakačio Ferštapena, pa su obojica morali da završe trku, dok je Botas prošao bez kvara.

Fetel je s liderske pozicije u 16. krugu prvi odlučio da ide ;na zamenu pneumatika. Zaustavljanje je trajalo duže od očekivano, pa se po izlasku iz boksa vratio na četvrto mesto, iza Hamiltona i Botasa, odnosno Danijela Rikarda iz Red Bula.

Hamilton je u 22. krugu otišao u boks i stavio srednje tvrde gume, a za to vreme Felet je pretekao Rikarda, ali se zaglavio iza Botasa, gde je u dva kruga izgubio četiri sekunde u odnosu na Britanca.

Fetel je 26. krugu uspeo da pretekne Botasa, a Hamiltonu je to pošlo samo krug kasnije. U tim trenucima Nemac je imao osam sekundi prednosti u odnosu na Britanca.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.