HRVATSKI HULIGANI S DERBIJA PRIZNALI KRIVICU I DOBILI KAZNE: Splićani koji su učestovali u haosu među Grobarima se nagodili! (VIDEO)
Petorica hrvatskih huligana sa derbija je sklopila nagodbu sa Tužilaštvom, Foto: Beta / Miloš Miškov

Epilog svega

HRVATSKI HULIGANI S DERBIJA PRIZNALI KRIVICU I DOBILI KAZNE: Splićani koji su učestovali u haosu među Grobarima se nagodili! (VIDEO)

Njih petorica su za sada pristali na nagodbu, samo jedan nije

Objavljeno: 15:26h

Kao što je i najavljeno pre nedelju dana, grupa hrvatskih huligana koji su učestvovali u izazivanju haosa i nereda na Večitom derbiju na stadionu Partizana sklopila je nagodbu sa Tužilaštvom.

Kako saznaje "Kurir" petorica huligana iz Splita su pristali da priznaju krivicu u zamenu za zatvorske kazne od četiri do šest meseci, a pregovori se samo vode još sa Damirom Tovarovićem.

- U dosadašnjem toku postupka, moji branjenici su se prilikom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem. Danas su izneli odbranu i potpisali sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog su sa tužilaštvom dogovorili visinu kazni. Hrvoje Baković i Ante Firić osuđeni su na po šest meseci zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ivan Mišković četiri meseca zatvora - potvrdila je Maja Trkulja, branilac hrvatskih huligana.

Damir Tovarović jedini još nije postigao sporazum
Damir Tovarović jedini još nije postigao sporazumfoto: Beta/Branislav Božić

Tovarić, poznati hrvatski MMA borac odlučio je da ne sklapa sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom i on nije priveden na saslušanje.

Oni će zatvorske kazne služiti u Srbiji, a potom će po njihovom isteku biti deportovani u Hrvatsku i biće im izrečena zabrana ulaska u Srbiju narednih 5 godina.

- To je najbrži i najjeftiniji način okončanja krivičnog postupka - kratko je rekao za Blic advokat Đorđe Kalanj koji zastupa trojicu od šestorice optuženih.

Podsećamo da su neredi i brutalna tuča izbili na 156. Večitom derbiju na južnoj tribini među navijačima Partizana, kada su se sukobile dve frakcije Grobara, prema za sada najčešćoj verziji razloga sukoba.

Usred tog meteža i kao izazivači nereda označena su i šestorica hrvatskih državljana koji su nakon nereda uhapšeni, a tukli su se na strani jedne frakcije, mada je i dalje nepoznato odakle oni tu.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO: Pogledajte dosad neobjavljeni snimak kako policija postrojava golišave huligane razbijenih glava na večitom derbiju

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.