HRVATSKI HULIGANI SA DERBIJA SE NAGODILI SA TUŽILAŠTVOM?! Ovo je kazna koja ih čeka za haos u Humskoj! (VIDEO)
Uhapseni Grobari na Vecitom derbiju, Foto: Profimedia

Postignut dogovor

HRVATSKI HULIGANI SA DERBIJA SE NAGODILI SA TUŽILAŠTVOM?! Ovo je kazna koja ih čeka za haos u Humskoj! (VIDEO)

U Srbiji je za izazivanje nereda na javnom mestu i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi najveća moguća zatvorska kazna 12 godina

Objavljeno:

Šestorica hrvatskih državljana koji su učestovali u tuči na Večitom derbiju u decembru prošle godine, postigli su dogovor s tužilaštvom u Beogradu prema kojem će priznati nasilničko ponašanje u zamenu za zatvorsku kaznu do šest meseci, javlja "Politika".

Inače, u Srbiji je za izazivanje nereda na javnom mestu i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi najveća moguća zatvorska kazna 12 godina.

Podsetimo, prema dosad poznatim informacijama na stadionu Partizana su se 13.12.2017. potukle dve sukobljene frakcije "navijača" Partizana, od kojih je jedna "uletela" sa zapada na Jug u namjeri da "vrati" primat na tribini. U njoj su bili i huligani iz Splita kojima je za tuču navodno isplaćeno nekoliko hiljada evra. Nakon utakmice policija ih je privela s još 20 drugih huligana.

foto: Profimedia

Ako do nagodbe zaista dođe, nakon odslužene kazne zatvora huligani će biti proterani iz Srbije, uz zabranu ulaska u zemlju na tri godine.

Pregovori su trajali svega dva dana, piše beogradski dnevnik, a potpisivanje sporazuma je zakazano za 23. januar, posle čega će se zakazati ročište na kojem bi sud trebao da prihvatiti ili da odbije nagodbu.

BONUS VIDEO: Džejms Feldin posle poraza Crvene zvezde od Himkija

(Espreso.co.rs/Politika/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.