ČEKAJU IH VEŠALA: Torcida Split poslala brutalnu poruku hrvatskim huliganima sa derbija! Pakao ih čeka ako se vrate!
Foto: Beta/Branislav Božić

Brutalni performans

ČEKAJU IH VEŠALA: Torcida Split poslala brutalnu poruku hrvatskim huliganima sa derbija! Pakao ih čeka ako se vrate!

Ne samo što su se tukli na strani navijačke grupe iz Srbije, nego Torcidaši ne mogu da pređu preko toga da smatraju da su prebijeni Hrvati osramoćeni time što su skinuti goli i izbačeni sa tribine

Objavljeno:

Hrvatskim huliganima koji su učestvovali u neredima na 156. Večitom derbiju ne piše se dobro ukoliko se vrate kući u Split.

Njih šestorica koji se trenutno nalaze u 30-dnevnom pritvoru u Centralnom zatvoru, prema najčešćoj verziji događaja na južnoj tribini i sukoba između dve navijačke frakcije Grobara, su odmah posle toga počele da stižu preteće poruke iz Splita, od navijača Hajduka, a sada su im poslali i direktnu poruku.

foto: Beta/Branislav Božić

Kako "Alo" prenosi, na nedovršenom hotelu Marjan obešena je lutka u crno-belim bojama, a s obzirom na to da se hotel nalazi u vlasništvu Željka Keruma, splitskog tajkuna, koji ima bliske veze sa uhapšenim huliganima, jasno je kome je poruka upućena.

- Na nedovršenom hotelu „Marjan“ u Splitu koji se dovodi u vezu sa Kerumom, navodnim vođom i finansijerom hrvatskih huligana uhapšenih u Beogradu, obešena je simbolično lutka. Ona je crno-bela, što je jasna poruka navijača „Torcide“. Naime, odabrali su da to bude baš devojka jer u „Torcidi“ hrvatske huligane koji su uzeli novac kako bi se tukli za Partizan nazivaju seka-persama - kaže izvor "Aloa" i dodaje:

foto: Saša Pavlić Koky

- Željko Kerum je sa hrvatskim huliganima bio uskopovezan preko kluba „Pit bul“. Navijači uhapšeni u Beogradu bili su članovi tog kluba i borili su se za njega, naročito Jakov Podrug i Damir Tovarović. Poznata je stvar da je Kerum i finansirao neke od njihovih borbi.

Huligani koji su učestvovali u haosu na derbiju nisu odranije bili poznati po pripadnosti navijačkom miljeu, ali su isticali da su navijači Hajduka i najokorelije pristalice tog kluba, Torcida, ne mogu da im oproste što su se tukli na strani jedne srpske navijačke grupe i to za novac, a uz to smatraju i da su ih osramotili zato što su na kraju isprebijani i skinuti goli pre nego su izbačeni sa tribine i pohapšeni.

- Još ih više boli to što su ih „Grobari“ pretukli, skinuli gole i izbacili ih sa tribina. Najveća uvreda za „Torcidu“ je dobiti batine od Srba. Zbog toga su im jasno poručili šta ih čeka po povratku iz Beograda.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za šest huligana iz Hrvatske. Sekretar suda Tanja Koljenšić Milenković precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je protiv osumnjičenih odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva. Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu.

BONUS VIDEO: Tuča Grobara bakljama na 156. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs / Izvor: Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.