Đilas pisao opet Partizanu: Razmislite, jer je na duže staze vaše poslovanje neodrživo!
Foto: Beta

Traži da promene odluku

Đilas pisao opet Partizanu: Razmislite, jer je na duže staze vaše poslovanje neodrživo!

Iz KSS su poručili crno-belima da posle najnovijih dešavanja i odustajanja svih italijanskih klubova od Evrokupa, još jednom razmotre opciju da se takmiče u FIBA Ligi šampiona
Objavljeno: 13:30h
foto: Dado Đilas

- FIBA Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može biti i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa kluba učesnika takmičenja. KSS se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmičenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra - navodi se u pismu.

KSS je u skladu sa odlukom Borda FIBA Evrope iz aprila suspendovao Partizan iz članstva u organizaciji, što prema oceni Đilasa, "nije rešenje koje će doneti bilo šta dobro bilo kome".

foto: Fonet/aleksandar Koković

- Partizan u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja međunarodne transfere i slično, što je na duži rok, sasvim sam siguran, neodrživo. I dalje verujemo da je jedino rešenje dogovor FIBA i ECA, to jest Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dođe, mislim da treba da učinimo dodatne napore da trenutno stanje prevaziđemo - navodi se u pismu.

Žrebom u Barseloni početkom jula odlučeno je da će Partizan u Evrokupu igrati u Grupi B sa ;Himkijem, Albom, Bilbaom, Lijetuvos Ritasom i Volgogradom.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.