PLAKAO SAM U SVLAČIONICI, BODIROGA JE MORAO DA ME SMIRUJE: Toliko sam patio zbog Željka Obradovića...
Željko Obradović, Foto: EPA/Juanjo Martin

"PUKAO SAM"

PLAKAO SAM U SVLAČIONICI, BODIROGA JE MORAO DA ME SMIRUJE: Toliko sam patio zbog Željka Obradovića...

- To je Željko radio. Pritiskao nas je mnogo na lakim mečevima ili na treninzima, a davao nam je slobodu i smirenost na važnim utakmicama - prisetio se njegov štićenik

Objavljeno:

Željko Obradović je legenda Panatinaikosa, pored ostalih velikana evropske košarke čije je vitrine napunio trofejima.

Sa tim grčkim velikanom, između ostalih, titulu je uzeo 2000. godine, a tog vremena su se iz samoizolacije prisetili njegovi tadašnji igrači - Jorgos Kalaicis, Fragiskos Alvertis i Izraelac Oded Kataš.

Upitani su za uspomene iz tog perioda, na šta su oni praktično otvorili dušu i potpuno utonuli u sećanja.

- Ne samo da imamo sećanja iz svlačinioce, već smo ostvarili velike stvari na parketu. Na Fajnal foru u Solinu. Oded je bio najbolji igrač u finalu. Mislim da bez njega ne bismo osvojili. Osećali smo se kao tim, to je duh koji smo imali. Ljubav i samopouzdanje koje smo imali se ne može nigde naći - rekao je legendarni Alvertis.

Međutim, Odedu Katašu nije bilo nimalo lako kod Obradovića zbog teških treninga.

- Bilo mi je teško da na početku prihvatim Obradovićeve metode rada. Činio je moj život teškim. Kasnije sam saznao da se to događalo i drugim igračima, kao što je Lakovič. Možda zato što sam imao određen status u Makabiju, pa se plašio da ću igrati sebično i želeo je da me isproba. Ja zvezda? Otišao sam u tim u kom su bili igrači kao što su Bodiroga, Rebrača, Đentile, Alvertis. Ko sam bio ja? Zvezda tima bio je Obradović - seća se Kataš.

Bilo je tu raznih anegdota.

- Jednog dana posle treninga sam počeo da plačem u svlačionici. Alvertis, Bodiroga i Đentile su mi prišli i rekli su mi da idem da popričam sa Obradovićem. Bila je to moja prva godina van Izraela. Osetio sam da sam pritisnut do limita i da sam pukao. Ako je iko patio više od mene te sezone to je bio Itudis. Prevodio je sve - prisetio se Izraelac.

Potom je reč dobio Kalaitcis.

- To je Željko radio. Pritiskao nas je mnogo na lakim mečevima ili na treninzima, a davao nam je slobodu i smirenost na važnim utakmicama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.