SJAJNE VESTI: ABA liga ima zagarantovano mesto u Evroligi u naredne 3 godine!
Foto: Filip Plavčić

kraj mozganju

SJAJNE VESTI: ABA liga ima zagarantovano mesto u Evroligi u naredne 3 godine!

Bertomeu je najavio da ABA liga nema razloga za brigu za mesto u eliti, bez obzira na sve

Objavljeno: 22:54h

Juče je Đordi Bertomeu imao opširno obraćanje medijima u kojima je rekao kako će se Evroliga završiti na terenu i kako ne razmišljaju oko toga ko će igrati u Evroligi naredne sezone.

Iz Crvene zvezde za Nova.rs ističu kako je prvo i najvažnije zdravlje svih, kao i da se raduju povratku košarci kada za to dođe vreme i steknu se svi uslovi.

– Ono što je Bertomeu rekao u video obraćanju je jedna odmerena i umerena izjava rukovodioca koji je saopštio ono što je razmatrano i komunicirano sa klubovima u proteklom periodu. Sve što se dogovaralo između klubova, Evrolige, Unije igrača i Borda trenera, on je dao na uvid javnosti. Ono što se izdvaja iz svega toga, nije koristio “velike reči” i nije ništa stavljeno u prvi plan izuzev zdravlja svih aktera jedne utakmice. Kada to sve bude definisano, odnosno rešeno, tada bi moglo da se nastavi takmičenje. Postoji više scenarija u opticaju, šta će biti od svega toga, zavisi od situacije kada će i na koji način da se završi pandemija koronavirusa, i kako će svaka država reagovati kada se život bude vraćao u normalu - kaže Sunturlić, a prenosi Sportska centrala.

Bertomeu je najavio da ABA liga nema razloga za brigu za mesto u eliti, bez obzira na sve.

– U julu 2019. godine prisustvovao sam sastanku Borda Evrolige, pored mene je bio i predsedavajući ABA lige, direktor Cibone Domagoj Čavlović. Tada je bilo rečeno da se ukida zagarantovano mesto i da će ABA liga svake u naredne tri sezone dobijati vajld kartu. I da u suštini šampion ABA ima prioritet za dobijanje ukoliko ispunjava sve kriterijume Evrolige. Bertomeu je napomenuo da se u ovom trenutku ne razmišlja o tome ko će iz nacionalnih šampionata da igra Evroligu, jer je fokus na tekućim stvarima i nastavku sezone, organizaciji, te pomoći klubovima što se tiče logistike i finansijskog dela, uz razmene iskustava - ističe Sunturlić i dodaje:

foto: Starsport©

– Ko će ili neće biti učesnik naredne sezone, mislim da je u ovim trenucima prerano, neprimereno i nepotrebno da bilo koji rukovodilac licitira time. Daleko preče, na prvom mestu, je zdravlje svih. ABA liga, odnosno Balkan, zaslužuje predstavnika u Evroligi, kao što je rečeno, i tako će i biti, a zaslužuje da ima zagarantovana mesta u Evrokupu kako je i predviđeno prema propozicijama organizacije iz Barselone.

(Espreso.co.rs / Sportska centrala)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.