OVO SU ČEKALI SVI UČESNICI ABA LIGE: Bertomeu otkrio ostaje li Jadranu mesto u Evroligi i za narednu sezonu!
Foto: Filip Plavčić

rešeno

OVO SU ČEKALI SVI UČESNICI ABA LIGE: Bertomeu otkrio ostaje li Jadranu mesto u Evroligi i za narednu sezonu!

Dodao je da je mnogo veći problem kako odrediti učesnike Evrokupa

Objavljeno:

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je na pitanje Sport Kluba o statusu klubova iz regiona naglasio da ne treba da brinu i da će imati garantovano mesto u elitnom takmičenju.

Međutim, ništa više od toga nije mogao da precizira, a naglasio je da postoje procedure kako timovi ulaze u Evroligu. Takođe, dodao je da je mnogo veći problem kako odrediti učesnike Evrokupa.

- Nismo ni razmišljali o tome jer se foksuiramo na kraj sezone. Nemamo još na umu ko će igrati sledeću sezonu. Kada bismo završili sezone, imamo procedure kako timovi ulaze u Evroligu i jedini problem koji možemo da imamo je da se neka domaća takmičenja možda ne završe. Mesta u Evrokupu obezbeđuju se po plasmanu iz domaćih liga i ako se one ne završe to će biti veoma teško. To što su se neka prvenstva završila nama ne pomaže. To je bitno za Evrokup - rekao je Bertomeu i dodao:

- Što se tiče Evrolige, mislim da region nema razloga da se plaši da nema poziciju u takmičenju. Oduvek je imao predstavnika. Shvatamo koliko je Balkan bitan za Evropu.

foto: EPA

(Espreso.co.rs / Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.