NISAM DOBIJAO PLATU, ALI HTEO SAM DA ZAVRŠIM KARIJERU U ZVEZDI: Ljubimac Delija se prisetio boravka u Beogradu!
Foto: Starsport©

čuveni amerikanac

NISAM DOBIJAO PLATU, ALI HTEO SAM DA ZAVRŠIM KARIJERU U ZVEZDI: Ljubimac Delija se prisetio boravka u Beogradu!

O'Benon je posle odlične koledž karijere stigao kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu 2005. godine

Objavljeno:

Bivši košarkaš Crvene zvezde Leri O'Benon prisetio se dana kada je nosio dres crveno-belih.

O'Benon je posle odlične koledž karijere stigao kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu 2005. godine.

U Crvenoj zvezdi je započeo karijeru, igrao je godinu dana za beogradsku ekipu, a karijeru je završio prošle godine.

- Penzionisao sam se ove godine, sada živim u Atlanti. Zadovoljan sam karijerom, Igrao sam svuda po svetu, doživeo sam svašta, iskusio mnoge kulture, od Evrope, Azije i Južne Amerike. Nemam za čime da žalim. Sada se trudim da odmaram, što i nije toliko teško zbog situacije u Sjedinjenim Američkim Državama oko virusa. Ipak, plan mi je da se vratim košarci, ipak je to ono što volim i znam, voleo bih da budem trener - rekao je O'Benon u intervjuu za portal "Maksbet".

Prisetio se dana u Beogradu.

- Moja prva sezona i jedna od najluđih. Toliko toga se izdešavalo za tako kratak period da i ne znam odakle da počnem. Moram prvo da istaknem atmosferu koja je vladala oko tima. Nešto što nigde nisam iskusio posle toga, takvo navijanje, takva strast, ponekad je umelo i da se baš pretera. Prvi put sam iskusio nerede na tribinama u Beogradu i da utakmicu moram da završim bez navijača. Ludo je bilo. Sećam se nekog incidenta na tribinama, ali nije tom prilikom bila ispražnjena hala, već se sve završilo sa publikom, bilo je vatromet u dvorani, nisam mogao da verujem svojim očima šta se dešava. Kada se meč završio, sedim u svlačionici i ulazi policija koja nam kaže da moramo da ostanemo u svlačionici još neko vreme zbog navijača koji se ne smiruju. Uplašio sam se tada, ali su mi saigrači objasnili da je to redovna pojava. Ne želim da neko pomisli na osnovu ovog odgovora da imam loše iskustvo iz Srbije. Meni je bilo sjajno, Beograd je divan, sećam se da sam tu uradio i prvi pirsing na uvetu.

foto: Starsport©

Seća se i gde je odsedao kada je bio u Beogradu.

- Kako da se ne sećam. Bilo mi je odlično. Imao sam stan u ulici koja se zvala Strahinjića Bana. Bio je to centar grada, uvek sam išao u isti restoran, ljudi su me obožavali i bilo mi je baš lepo. Šteta što nisam duže ostao.

Zašto je otišao iz Zvezde posle samo jedne sezone?

- Nisam dobijao platu. Moram da kažem da sam stigao u Srbiju pun entuzijazma. Posle četiri uspešne godine na koledžu bio sam spreman da uđem u profesionalne vode. Sa Zvezdom je bio dogovor da ostanem pune tri godine, kako bi se dodatno razvio kao igrač, a Jadranska liga je bilo takmičenje koje je iz godine u godinu napredovalo. Video sam sebe na duže staze u Zvezdi. Ipak, kao što sam istakao, klub mi je ostao dužan mnogo plata i jednostavno, morao sam da potražim novi posao. Sada kada sam odlučio da završim igračku karijeru, žao mi je što se nekada nisam vratio u Zvezdu, jer sam zaista imao dobar odnos sa saigračima, sa ljudima u Beogradu, bilo bi prelepo, zapravo, da sam karijeru završio u Zvezdi.

foto: Starsport©

Po čemu pamti tu sezonu?

- Navijanje sam već pomenuo pa ću sada da se osvrnem na tim. Mislim da smo imali strašnu ekipu, prepunu talenta. Pero Antić, Milan Gurović, još mnogo kvalitetnih igrača za koje znam da su napravili izvanredne karijere. Ipak bilo je teško igrati u Jadranskoj ligi. Bilo je tu puno dobrih timova, pre svega Partizan. Još se dobro sećam tih utakmica i momaka u crno-belim dresovima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.