Klubovi PRVI PUT razgovaraju o završetku ABA lige: Zakazan sastanak!
Košarka, ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

pomak sa mrtve tačke

Klubovi PRVI PUT razgovaraju o završetku ABA lige: Zakazan sastanak!

Očekivano je da se u razgovoru predstavnika 12 klubova ABA lige predstave ideje o načinu završetka sezone koje su do sada iznosili samo u medijima, ili između sebe

Objavljeno:

Pomak sa "mrtve" tačke u ABA ligi!

Nakon više od mesec dana posle prekida takmičenja na Jadranu usled pandemije korona virusa, dogovoreno je da klubovi održe radni sastanak putem video-linka naredne srede (22. mart), saznaje MONDO.

Na njemu klubovi će prvi put biti u prilici da razmene mišljenja o tome šta im je dalje činiti.

Očekivano je da se u razgovoru predstavnika 12 klubova ABA lige predstave ideje o načinu završetka sezone koje su do sada iznosili samo u medijima, ili između sebe, a nije isključeno da budu usvojeni i neki zaključci.

Podsetimo, ABA liga je prekinuta na kolo pre kraja završetka "regularnog" dela sezone, a prethodnih nedelja u javnosti su se iznosile različite ideje o okončanju takmičarske 2019/20.

Prvobitno je Partizan predlagao da trenutni plasman bude i konačan, odnosno da njima bude dodeljena titula u slučaju da nije moguće odigravanje mečeva, dok je ideju iznela i Budućnost predloživši da se igra plej-of ili fajnal-for u julu.

Takođe, po njihovom planu niko ne bi ispao iz takmičenja, dok bi došlo do promocije dva tima iz ABA2 lige, pa bi se broj učesnika povećao na 14.

Od ranije je poznato i da ABA liga prati poteze Evrolige, a danas je Đordi Bertomeu ponovo bio "zaključan" po pitanju nastavka sezone, iznevši samo da je i dalje za opciju da se sva takmičenja pod njihovim okriljem odigraju po istom programu kako je i bilo predviđeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.