ZVEZDIN KLJUČAN KORAK KA PLEJ-OFU: Crveno-beli oduvali Cedevitu, šou Kuridže u Pioniru!
Foto: Starsport©

20. kolo aba lige

ZVEZDIN KLJUČAN KORAK KA PLEJ-OFU: Crveno-beli oduvali Cedevitu, šou Kuridže u Pioniru!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 22:52h

Košarkaši Crvene zvezde su napravili veliki korak ka plasmanu u doigravanje ABA lige, pošto su savladali Cedevita Olimpiju u 20. kolu ABA lige rezultatom 88:73 (28:11, 18:17, 18:20, 24:25).

Fudbalski derbi uticao je na manju posetu u dvorani "Aleksandar Nikolić", ali to nije smetalo izabranicima Dragana Šakote da ostvare pobedu, tako da crveno-beli imaju sve u svojim rukama. Treće mesto je praktično osigurano, ali ostaju još dve utakmice.

Zvezda je pobedila direktnog konkurenta za plasman u plej-of, od samog početka meča nametnula je svoj tempo i bez problema slavila. Beron i Kuridža su krenuli jako, crveno-beli su u prvoj četvrtini napravili ogromnu prednost, koju do kraja meča nisu ispustili. Kuridža je odigrao najbolju utakmicu od kada je stigao u Zvezdu. Meč je završio sa 18 poena, a pratili su ga Beron i Panter sa 14 postignutih poena. Kod Cedevite Olimpije majefikasniji je bio Hopkins sa 18 poena.

1 / 2 Foto: Prinskrin

Crveno-beli u sredu gostuju Fenerbahčeu, a u petak na svom parketu dočekuju Makabi.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem lajv-blogu:

IV ČETVRTINA

Nešto slabiji tempo u nastavku, crveno-beli su odigrali nešto slabiju četvrtinu, Cedevita je na trenutak zapretila, ali je Zvezda na kraju četvrine prelomila stvari u svoju korist i ubedljivo slavila.

III ČETVRTINA

Crvena zvezda - Cedevita 64: 48

Deluje da je ovde sve rešeno i da će Zvezda lagano doći do veoma bitne pobede. Crveno-beli se pitaju za sve na večerašnjem meču, Kuridža dominira ispod koša, Beron pogađa kada je potrebno, a Lorenco diriguje igrom Zvezde.Izabranici Dragana Šakote su bez problema održavali prednost, a u jednom trenutku je bili i maksimalnih plus 22.

II ČETVRTINA

Crvena zvezda - Cedevita 44:28

1 / 4 Foto: Starsport©

Nastavila je Zvezda u istom ritmu, igra dobro u oba pravca i aposloutno kontroliše utakmicu. Zaista sjajna partija izabranika Dragana Šakote, koji su pokazali veliku motivisanonst na ovom meču. Bilo je mnogo poena iz tranzicije, atraktivnih zakucavaja i lakih poena. Ovako Zvezda treba da igra uvek. Najefikasniji u redovima crveno-belih je Marko Jagodić Kuridža sa 13 poena, ali ono što je klučno za ovu četvrtinu jeste timska igra, svako ko je ušao na teren imao je doprinos u ovom rezultatu. Panter je poluvreme začinio 'dvojkom' u poslednjoj sekundi.

I ČETVRTINA

Crvena zvezda - Cedevita 28:11

Sjajna četvrtina za Crvenu zvezdu, koja je počela serijom srpskog šampiona od 8:0. Bili Beron je vezao dve trojke i najavio odlčnu igru Zvezde, koja je sve vreme kontrolisala dešavanja na parketu,a treba istaći odličnu partiju Marka Jagodića Kuridže, koji je četvrtinu okončao sa 11 poena.

21:00 - Utakmica je počela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.