NEKADA KLASIK, DANAS GAŽENJE: Partizan razbio Cibonu u Beogradu, pukla 'stotka' u Areni!
Kori Volden protiv Cedevite, Foto: Starsport©

ABA liga, 11. kolo

NEKADA KLASIK, DANAS GAŽENJE: Partizan razbio Cibonu u Beogradu, pukla 'stotka' u Areni!

Sva dešavanja po četvrtinama mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 22:18h

Partizan je sa 102:66 razbio Cibonu u Beogradu u okviru 11. kola ABA lige.

Poenima Rozića i Prkačina na samom početku meča Cibona je stigla i do 7 poena prednosti, što je Ljubičić sjajnom igrom održavao. Onda su se crno-beli uozbiljili u odbrani, Mozli, Tomasi Reding su doneli +1 crno-belima, a trojkom Markusa Pejdža na pet sekundi pre kraja četvrtine Partizan je došao i do 26:22.

Od tada, samo je jedan tim bio na terenu, onaj beogradski, pa ono što se nekada nazivalo klasikom jugoslovenske košarke, danas je bilo poprilično rutinsko odrađivanje posla.

Redži Reding protiv Cibone
Redži Reding protiv Cibone foto: Starsport©

Izabranici trenera Andree Trinkijerija posle deset odigranih mečeva imaju osam pobeda i tri poraza.

Sa druge strane, zagrebačka ekipa ima negativan učinak, četiri trijumfa i sedam neuspeha.

Navijači su na poluvremenu kroz performans kadeta „19 produženih dvokoraka“ odali počast pokojnom Harisu Brkiću koji je ubijen pre tačno 19 godina.

Najbolji u redovima Partizana bio je Markus Pejdž, koji je ubacio 15 poena, a pratili su ga Rašon Tomas sa 14 poena, Ognjen Jaramaz sa 13, Stefan Birčević, Redži Reding i Nikola Janković sa po 12 poena, a Kori Volden je dodao 11.

U poraženom sastavu jedino je Šejn Gibson bio koliko-toliko dobar i dvocifren, pošto je postigao 18 poena.

U drugom meču odigranom u ovom terminu, Cedevita Olimpija je bila bolja od Krke rezultatom 72:56 i sada deli drugo mesto sa Partizanom i Primorskom.

Sva dešavanja po četvrtinama mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Partizan je rutinski razbio Cibonu sa 102:66, na kraju je pukla i "stotka"!

Crno-beli su rutinski priveli ovaj meč kraju, u drugom poluvremenu praktično da nije ni bilo rezultatskog značaja. U jednom momentu, crno-beli su imali ćak i +31.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Partizan je već ostvario pobedu, pitanje je samo kojom razlikom.

Crno-beli su nastavili da povećavaju prednost, došavši serijom od 7:0 do maksimalnih +18. A onda je počeo potpuni krah Cibone.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE! Partizan vodi sa 49:38 i čini se da će rutinski uspeti da savlada Zagrepčane. No, sačekajmo, pa vidimo...

Crno-beli su počeli da ispuštaju prednost, a onda je trener Andrea Trinkijeri "sazvao" tajm-aut, izribao svoje košarkaše, posebno Stefana Birčevića, i tada je meč najverovatnije i prelomljen jer je Partizan došao do prednosti od 47:33 tek drugom trojkom Rašona Tomasa ove sezone u ABA ligi (očigledno je da mu se isplaćuje to što radi individualno na šutu) i serijom od 12:0 Poluvreme je završeno trojkom Ramljaka, i sa plus 11 u korist Trinkijerijevih momaka, ali njega je ta trojka poprilično razbesnela, i to sa razlogom, jer je odbrana loše odradila svoj posao.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 26:22 za crno--bele, preokret posle devet minuta u minusu, najzaslužniji je Markus Pejdž!

Zagrepčani su odlično otvorili meč. Već na početku napravili su seriju od 14:7, iskoristivši startni manjak energije crno-belih usled teškog putovanja i meča u Krasnodaru. Crno-beli su se trojkom Markusa Pejdža, sa dva koša Nikole Jankovića i po zakucavanjem Vila Mozlija i Rašona Tomasa vratili na 21:22. Poenima Redžija Redinga, crno-beli su došli u prvu prednost od 23:22, a onda i četvrtinu završili u plusu od četiri poena sjajnom drugom trojkom Markusa Pejdža..

20.00 MEČ JE POČEO!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.