TEŽAK PORAZ ZVEZDE U ZADRU: Crveno-beli izgubili od najgoreg tima ABA lige!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: ABA liga

11. aba liga

TEŽAK PORAZ ZVEZDE U ZADRU: Crveno-beli izgubili od najgoreg tima ABA lige!

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem "lajv blogu"

Objavljeno: 20:16h

Nakon neuspeha protiv Baskonije košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zadra u dvorani "Krešimir Ćosić" rezultatom 78:76.

Crveno-beli su bili lišeni prvog plejmejkera Lorenca Brauna, koji je doživeo lakšu povredu na meču protiv Baskonije i to je očigledno imalo preveliki uticaj na igru srpskog i regionalnog šamppiona.

1 / 6 Foto: ABA liga

Izuzev prve četvrtine Zvezda je odigrala ispod proseka. Poslednja ekipa ABA lige je došla do velikg 'skalpa', a šampion je doživeo šokantan poraz. Crveno-beli su odigrali veoma loše u defazivi, pogotovo u drugoj deonici kada su primili ogromnih 29 poena.

1 / 2 Foto: Printskrin

Uspeli su u nastavku da malo povežu konce igre i dođu do prednosti, ali je Zadar uzvratio i ponovo došao do vođstva. Gledali smo dramu u poslednjem kvartalu, a domaća ekipa je se bolje snašla iako su Faje, Čović i Beron imali šuteve za produžetak.

Alen je sam nosio hrvatsku ekipu na svojim leđima i pravio najveće probleme crveno-belima, kod kojih je najbolji bio Boriša Simanić sa 16 poena. Amerikanac u redovima Zadra je meč završio sa 22 poena.

Pre ove utakmica Primorska je na gostujućem terenu bila od Igokee sa 88:84.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem "lajv blogu":

Kraj meča: Zadar - Crvena zvezda 78:76

Posle velike drame i neizvesne završnice Zadar je uspeo da slavi na svom terenu i savlada šampiona ABA lige. Veliki udarac za crveno-bele, pošto su doživeli poraz od poslednjeg tima regionalne lige.

Kraj treće četvrtine: Zadar - Crvena zvezda 60:58

Baš se muči Zvezda večeras... Izabranici Dragana Šakote igraju protiv najgoreg tima lige, koji pruža sjajan otpor i zasluženo vodi. Uspeli su crveno-beli u jednom momentu da dođu do prednosti, ali je Zadar odgovorio i sa prednošću ulazi u poslednji kvartal utakmice u dvorani "Krešimir Ćosić".

Poluvreme: Zadar - Crvena zvezda 43:40

Srpski šampion je odigrao vrlo loše u nastavku, dozvolio je Zadranima da naprave osetnu raziliku, koji su bili bolji tim u drugoj deonici i zahvaljujući odličnom šutu za tri poena imaju prednost od tri poena razlike. Alen je već na svoj konto nakupio 16 poena, dok je kod Zvezde i dalje najefikasniji Gist sa sedam poena.

Kraj prve četvrtine: Zadar - Crvena zvezda 14:20

foto: ABA liga

Crveno-beli su bolje odigrali prvu deonicu. Zadrani su bolje otvorili meč zahvaljujući raspoloženom Alenu, ali su crveno-beli uzvratili i preokrenuli stvari u svoju korist. Najraspoloženiji u taboru kluba sa Malog Kalemegdana je Džejms Gist sa sedam poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.