IZNENAĐENJE NA STARTU EVROKUPA I TO U PARTIZANOVOJ GRUPI: Slavio i Saša Obradović!
Evrokup, Foto: Logo

evrokup, 1. kolo

IZNENAĐENJE NA STARTU EVROKUPA I TO U PARTIZANOVOJ GRUPI: Slavio i Saša Obradović!

Počelo je!

Objavljeno:

Počeo je Evrokup i odmah veliko iznenađenje! I to u Partizanovoj grupi!

Najveći favorit za osvajanje ovog takmičenja Lokomotiva Kubanj ostala je kratkih rukava u Litvaniji i izgubila od Lijetuvos Ritasa sa 92:86 (16:23, 40:21, 16:19, 20:23).

Meč je prelomljen u drugoj četvrtini u kojoj je domaćin sipao neverovatnih 40 poena u koš rivala (40:12).

Rusi su pritiskali u nastavku, ali Litvanci su održavali prednost mirne glave i nisu dozvolili preokret.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Ejmantas Bendžijus sa 27 poena, a dvocifreni su bili i Pako Kruz sa 16, odnsno Martinas Ehodas.

Kod Lokomotive Džoni OBrajant je postigao 24 poena, a pratio ga je Dmitri Kulagin sa 19.

Košarkaši Monaka savladali su Andoru rezultatom 82:66 na startu nove sezone u Evrokupu, a jedini su uz Ritas upisali trijumf na domaćem terenu.

Izabranici Saše Obradovića su do trijumfa došli zahvaljujući dobroj odbrani, pa gostima nisu dozvolili ni da povedu. ‚Kneževi‘ su najveću prednost imali u 28. minutu, kada je bilo 16 razlike, a prethodno je Andora u jednom trenutku uspela da se primakne na minus šest, iako je Monako sigurno vodio od druge četvrtine.

Najbolji u trijumfu Monaka bio je Džalil O‘Brajen sa 16 poena i šest skokova, dok su po 12 poena dodali Di Bost, Entoni Klemons i Jakuba Uatara. Na drugoj strani, Dejan Todorović je upisao 14 poena, dok je Dejan Musli upisao pet poena i sedam skokova.

Pored Monaka, trijumfe su upisali i Galatasaraj i Gdinja. Istanbulski klub je sa 70:64 savladao Trento na gostovanju, uz 20 poena Arona harisona i 18 Grega Vitingtona, koji je imao i osam skokova. U poraženom timu istakao se Rašard Keli sa 14 poena i sedam skokova, dok je Džordž King upisao 12 poena.

Gdinja je kao gost savladala Oldenburg 78:74 zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu, pošto je domaći tim imao 12 poena prednosti posle 15 minuta. Goste je predvodio Džoš Bostik sa 21 poenom, sedam skokova i šest asistencija, dok su po 12 poena imali Lejton Hamonds i Ben Emelogu, koji je upisao i osam skokova. Na drugoj strani je Riki Polding imao 21 poen i šest skokova, ok je Rašid Mahalbašić utakmicu završio sa 15 poena, devet skokova i sedam asistencija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.