TURCI IZNELI ŠOKANTNE CIFRE: Objavili da je budžet Zvezde za ovu sezonu preko 13 miliona evra?!
Nebojša Čović, Foto: Beta/Branislav Božić

nove informacije

TURCI IZNELI ŠOKANTNE CIFRE: Objavili da je budžet Zvezde za ovu sezonu preko 13 miliona evra?!

Jedan turski sajt, čije se informacije moraju uzeti s ozbiljnom dozom rezerve, objavio je budžete timova koji učestvuju u Evroligi

Objavljeno: 13:46h

Nova sezona u Evroligi samo što nije krenula. Klubovi sa Starog kontinenta su se isprsili ove godine i ljubitelji košarke će imati priliku da gledaju neke od vanserijskih igrača i velike zvezde.

Kako bi se održao korak sa najvećim i najbogatijim klubovima poput Barselone, Fenera, CSKA ili Reala, i "manji" klubovi su morali da povećaju svoja ulaganja.

Među njima je i Crvena zvezda, a prema navodima turskog sajta "Advenceprobasketball" budžet crveno-belih iznosi 13.681.480! Naravno, pitanje je kako je ovaj portal došao do podataka i da li su oni precizni,

Bužeti evroligaša
Bužeti evroligaša foto: Printscreen

Podsetimo, u julu mesecu ove godine predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović izjavio je da budžet kluba ne sme da iznosi više od 4.5 miliona evra i nalazi se na 17. poziciji u najprestižnijem kontinentalnom takmičenju.

- Ono što moram otvoreno da kažem, vidim već počinje bukanje po konferencijama za štampu u regionu. Ne znam ovoliko Zvezdin budžet, onoliki Zvezdin budžet, svi bolje znaju naš budžet od nas samih. Sve bruto, znači prvi tim, 16 igrača, stručni štab, doktori, fizioterapeuti, ekonomi ne sme da izađe više od 4.5 miliona evra i to treba uklopiti. Jedno su cene u Americi, drugo u Kini - izjavio je pre nekoliko meseci Čović gostujući na "TV Happy".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.