TRINKIJERIJEV PARTIZAN DELUJE OZBILJNO: Idealan početak pohoda na Evrokup, drama ali i pobeda u Veneciji!
Rašon Tomas, Foto: ABA

Evrokup, 1. kolo

TRINKIJERIJEV PARTIZAN DELUJE OZBILJNO: Idealan početak pohoda na Evrokup, drama ali i pobeda u Veneciji!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog

Objavljeno: 22:04h

Odličan početak Partizana u pohodu na Evrokup. U prvom kolu grupne faze crno-beli su slavili nad Venecijom rezultatom 66:63.

Meč na kome je viđen veoma mali broj poena, a u takvoj igri su se bolje snašli sjajno "našpanovani" izabranici Andree Trinkijerija, koji ove sezone i dalje ne znaju za poraz - kako u prijateljskim, tako i u ove četiri takmičarske utakmice.

Tokom celog meča Partizan je imao prednost, ona je išla i do +12 u drugoj, +9 u trećoj, pa i +7 u poslednjoj, ali je Venecija uspela da priđe svega na jedan posed razlike na napad do kraja.

Tada je krenula prava drama, Gordić je promašio slobodna bacanja, pa je loptu uhvatio Kori Volden, koji je fauliran i takođe poslat na liniju penala. On je pogodio jedno i tako potvrdio trijumf svog tima. Upravo bacanja su možda i jedna od retkih stvari koja može da zabrine Trinkijerija.

U ekipi Partizana Markus Pejdž je ubacio 14 poena, Rašon Tomas 13, a Ognjen Jaramaz 12. Mihael Bramos je bio jedini dvocifren u ekipi Venecije sa 12 poena.

Pored ova dva tima, u grupi se nalaze još i Lokomotiva Kubanj, Lijetuvos Ritas, Limož i Tofaš.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

ČETVRTA ČETVRTINA!

Iako je Venecija prišla čak i na minimalnih jedan razlike sa dve vezane trojke, isto to je pošlo za rukom i crno-belima koji su vratili zalihu od čak sedam poena prednosti. Prvu trojku za Trinkijerijev tim postigao je Nemanja Gordić, drugu Markus Pejdž.

Na četiri minuta do kraja, prednost crno-belih je bila samo 55:51, uz dobru igru Deja, koji je iskoristio Partizanove promašaje sa slobodnih bacanja. Srećom po crno-bele, u narednom napadu priseban je bio Ognjen Jaramaz sa linije penala, da bi u akciji posle toga Volden i Mouzli solidnom akcijom doneli ponovo osetnijih +8.

Međutim, domaćin se nije predavao, zakucavanjem Deja opet je zapretio da anulira prednost, ali se Gordić ponovo istakao i sjajno ušao pod koš te poentirao.

Na kraju drama, Partizan je na 30 sekundi do poslednjeg zvižduka imao svega posed razlike i još dve sekunde za napad, kada je Trinkijeri zvao tajm-aut. Tada je i sudija umešao prste u sve, svirao je faul Filoja nad Mouzlijem, poslavši Amerikanca na liniju slobodnih bacanja, odakle je veoma slab. Prvo je promašio, drugi put je bio precizan. Pogodio je od tablu! A, onda neverica! Venecija je pogodila za dva, Gordić promašio dva slobodna bacanja, ali je do lopte stigao Kori Volden, koji je fauliran i poslat na liniju penala. On je pogodio jedno i tako potvrdio trijumf svog tima. To je možda jedina stvar koja treba da brine Trinkijerija, promašena slobodna bacanja.

TREĆA ČETVRTINA! 48:44 za Partizan, Venecija se vratila trojkom u poslednjoj sekundi. Veoma mali broj poena, što bi neki rekli, kao da igra Dušan Duda Ivković protiv Željka Obradovića.

Partizan se opet odvojio na +9 početkom ove deonice, Venecija nije uspela da nastavi svoju seriju iako je bila prišla i na svega -2. Važni poeni Tomasa, Gordića i Pejdža, koji je trojkom prekinuo nalet domaćina. Na četiri minuta do kraja deonice crno-beli su držali osetniju prednost. Na minut do kraja, prednost crno-belih je iznosila +6, bilo je 47:41.

Kori Volden
Kori Volden foto: Starsport©

Dobra igra Voldena sa strane srpskog tima, kao i Gašpera Vidmara u ekipi Venecije. Nažalost po crno-bele, kako je Partizan završio prvu, tako je Venecija treću četvrtinu, trojkom De Nikolaa u poslednjoj sekundi, za minus od svega četiri poena. Kada podsetimo da je bilo i 12, ovo je mala zaliha pred ulazak u poslednju četvrtinu.

DRUGA ČETVRTINA! 30:26 je prednost Partizana. Iako su izabranici Andree Trinkijerija vodili i sa 12 razlike, Filoj je vratio svoj tim u život.

Crno-beli su se odlično držali na +8 ogroman deo druge deonice. Rašon Tomas ponovo igra fenomenalno, a izabranici Andree Trinkijerija trenutno imaju ogromnih +12 na tri minuta do poluvremena. Kažemo ogromnih, jer biće ovo meč sa izuzetno malim brojem poena. Međutim, Venecija se malo konsolidovala pa je poenima Filoja došla do prihvatljivih -6, pa je Andrea Trinkijeri bio primoran da traži tajm-aut. Do kraja, Venecija je smanjila čak i na -4.

PRVA ČETVRTINA! Partizan ima prednost od 19:11, odličan početak za momke Andree Trinkijerija, koji i dalje ne znaju za gorčinu poraza u sezoni.

Meč je počeo! Mali broj poena u prvih pet minuta, za razliku od prethodnih mečeva koje su crno-beli igrali. Svega 13, izabranici Andree Trinkijerija imali su prednost od 7:6.

Dobra partija Ognjena Jaramaza i Rašona Tomasa u prvoj četvrtini, obojica su na otvaranju pogodila po nekoliko puta. I do samog kraja četvrtine ostalo je dosta neefikasno, što zbog dobrih odbrana obe ekipe, što zbog promašaja nekih otvorenih šuteva.

Međutim, Venecija nije nastavila sa dobrom odbranom, a u napadu nije imala rešenja, pa su trojkom Ognjena Jaramaza u stilu Saleta Đorđevića crno-beli otišli na čak +8 na kraju prve deonice.

19.45 - Rašon Tomas polako postaje ljubimac navijača, pozdravio je Grobare pred početak meča.

19.23 - Kao što smo vam već pisali u najavi ove utakmice, hala će biti krcata, sve karte su rasprodate još desetak sati pre početka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.