BOGDAN BOGDANOVIĆ SMIRUJE UZAVRELE STRASTI: Nije to utakmica protiv SAD već Svetsko prvenstvo!
Bogdan Bogdanović, Foto: Damir Dervišagić

PRED MUNDOBASKET

BOGDAN BOGDANOVIĆ SMIRUJE UZAVRELE STRASTI: Nije to utakmica protiv SAD već Svetsko prvenstvo!

Od Amerikanaca, Srbi su gubili dva puta u borbama za zlato, na Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Mundobasketu u Kini u najjačem mogućem sastavu.

Takmičenje počinje 31. avgusta i traje do 15. septembra, a kako to obično biva kada su košarkaši u pitanju odmah navijači postave pitanje mogu li Orlovi da konačno pobede SAD u finalu. Od Amerikanaca, Srbi su gubili dva puta u borbama za zlato, na Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije.

Međutim, do finala je dug put, a tako razmišlja i Bogdan Bogdanović, reprezentativac Srbije i košarkaš Sakramenta.

- Naš najveći kvalitet je timski duh i hemija između igrača. Predstojeće prvenstvo je najveći izazov za mene u životu i nadam se da ćemo ostvariti veliki uspeh. Sistem je takav da nema prava na kiks. Treba ići korak po korak. Ne treba da odemo tamo sa mentalitetom da mi treba da pobedimo Amere. To nije utakmica protiv Amera, nego Svetsko prvenstvo, gde ima prva faza, pa druga faza, pa osmina finala i tako dalje, a naš cilj jeste da dođemo do finala. Ali, ima dosta reprezentracija i i jakih protivnika - rekao je Bogdanović u emisiji "U susret Svetskom prvenstvu" koja se emituje na RTS.

Srbijia će na Mundobasketu igrati u grupi D u Fošanu, a prvi duel na programu je 31. avgusta protiv Angole. Zatim slede dueli sa Filipinima (2. septembar) i Italijom (4. septembar). Po dve najbolje reprezentacije iz osam grupa plasiraće se u drugu fazu takmičenja, a osam najboljih timova izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.