MARIO NAKIĆ NA BOGDANOVOM KAMPU: Prva izjava najboljeg mladog košarkaša Evrope oko koga se otimaju 3 reprezentacije
Mario Nakić progovorio za srpske medije, Foto: Adria Media TV

Budući najbolji igrač Evrope

MARIO NAKIĆ NA BOGDANOVOM KAMPU: Prva izjava najboljeg mladog košarkaša Evrope oko koga se otimaju 3 reprezentacije

Mladi košarkaš je uživao u društvu reprezentativaca Srbije i NBA Ol starova

Objavljeno: 12:30h
Uroš Marjanović

Okupio je Bogdan Bogdanović na svom kampu na Kalemegdanu sadašnjost, ali i budućnost svetske košarke od koji polaznici mogu da nauče toliko toga.

U toplo subotnje predvečerje na terenima Partizana na Kališu okupi se "krem" srpske, evropske, ali i svetske košarke i od svakog od njih su dečaci i devojčice mogli toliko toga da nauče.

Bili su tu i Nikola Jokić, i Novica Veličković, i Nemanja Nedović, i Nikola Vučević, i Vladimir Štimac, i Rade Zagorac uz domaćina Bogdana Bogdanovića, a među svima njima bio je i momak o kome prethodnih meseci bruji Evropa.

Mario Nakić uživa u slobodnom vremenu i pauzi između sezona u rodnom Beogradu posle svega što je uradio prošle godine sa juniorskim timom Real Madrida.

Najbolji mladi košarkaš Evrope i buduća zvezda svetske košarke je neko o kome su se najviše bavili mediji u regionu i u Španiji, pre svega oko toga koju će reprezentaciju izabrati - Srbiju, Hrvatsku ili Španiju.

Novica Veličković, Nikola Vučević, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Mario Nakić
Novica Veličković, Nikola Vučević, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Mario Nakićfoto: Espreso.co.rs

Ali to je bila tema za neki drugi put. Sada su druge stvari bile važnije, a talentovani sin legende Partizana Iva Nakića je pristao da priča po prvi put za srpske medije ove godine.

I odmah idemo sa utiscima i Bogdanovom kampu, jer je do pre godinu ili dve dana upravo on bio na mestu ovih dečaka i devojčica.

- Utisci su odlični. Bogdanova organizacija kampa samo pokazuje koliko je skroman i dobar i koliko želi da vrati deci da imaju šansu da nauče. Zamalo da dođem i kao učesnik, prerastao sam za jednu godinu - našalio se Nakić, pa nastavio.

- Odlični su treneri i odlični uslovi. Zaista je super.

Mladi košarkaš je trenirao i na ovim terenima u vreme kada je trenirao u Partizanu, pre odlaska u Real i ovo budi posebne emocije kod njega.

- Drago mi je što sam iz Partizana otišao u Real, jer nikad nisam ni razmišljao da ću stići dotle. Drago mi je što sam godinu dana proveo u Partizanu, veliki sam navijač, otac mi je tu igrao i stalno smo leti trenirali na ovim terenima. Zato mi je drago što sam opet ovde.

Sezona iza Nakića je fantastična, osvojio je titulu juniorskog šampiona Evrope sa Realom, a on je proglašen MVP-jem završnog turnira.

- To je nešto za šta smo radili cele sezone. Bili smo favoriti pre kvalifikacionog i završnog turnira. Na Evroligin turnir dolaze najbolje ekipe s najboljim igračima. Prošle godine smo izgubili od kasnijeg osvajača. Svakog dana smo razmišljali o tome i radili da se ne ponovi isti scenario. Došli smo, odigrali najbolje što možemo i svaku utakmicu smo odigrali baš, baš dobro. Bili smo psihički mnogo jaki. Definitivno jači od ostalih ekipa, kao i individualno. Kao ekipa smo igrali dobro, što nam je bilo važno. Sezona iz snova - sa osmehom na licu zaključuje Nakić.

Tokom prošle godine je imao priliku i da debituje za prvi tim Reala, a mnogi u njemu vide novog Luku Dončića.

- Nije lako! Da bi se izborio za šansu u prvom timu Reala mora jako da se radi svakodnevno. Moraš da budeš strpljiv, jer to je ipak Real, klub koji je stalno na vrhu. Ostalo mi je još puno, puno da radim kako bih dostigao ono što je Luka napravio.

A da želi da napreduje i da uči, videli smo i to što ovih dana trenira sa Milošem Teodosićem.

- Tea poznajem dosta dugo. Baš smo dobri prijatelji. Stalno, kad god mogu, iskoristim priliku da treniram s njim. On je jedan od mojih omiljenih igrača i neverovatan je osećaj samo kada si na terenu s jednim takvim asom i likom. Od njega stvarno mnogo toga može da se nauči. Mnogo toga me je već dosad naučio. Zahvalan sam i njemu što mi je dao priliku da treniram s njim.

Mario Nakić je zahvalan Teodosiću što trenira s njim
Mario Nakić je zahvalan Teodosiću što trenira s njimfoto: Mario Nakić/Printscreen/@MarioNakic7

Koliko ti daje savete tokom treninga, jel kupiš neke njegove "trikove"

Svaki detalj na kojem smo radili mi je detaljno objašnjen. Ili stanem pa ga pitam, ili mi on priđe i pokaže na šta treba da obratim pažnju. Ispravlja me na svakom detalju. Veliki je profesionalac i zaista mi je mnogo učinio. Hvala mu na tome.

Kako kaže, prerastao je godište da bude učesnik kampa, ali sigurno će iskoristiti priliku da neke od ovih prisutnih asova pita za savet ili neku fintu.

- Moram da pitam Joku kako baca one lopte bez gledanja. To izgleda fantastično kada se gleda fantastično. Koristim svaku priliku da starije i iskusnije igrače od sebe pitam sve što imam, kako bih unapredio svoju igru. To su NBA zvezde, oni su ovo sve već prošli - zaključio je Nakić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.