NBA ISKUSTVA U BEOGRADU: Kokoškov i Van Gandi drže predavanja na Košarkaškoj klinici!
Igor Kokoškov, Foto: AP/Frank Franklin Li

BEOGRADSKA KOŠARKAŠKA KLINIKA

NBA ISKUSTVA U BEOGRADU: Kokoškov i Van Gandi drže predavanja na Košarkaškoj klinici!

U okviru edukativnih programa Udruženja, „BCB 2019“ predstavlja vrhunac godine i priliku da broji prisutni treneri steknu nova znanja

Objavljeno:

Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS) 29. i 30. juna organizuje 18. Beogradsku trenersku kliniku „BCB 2019“, u dvorani “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu.

U okviru edukativnih programa Udruženja, „BCB 2019“ predstavlja vrhunac godine i priliku da broji prisutni treneri steknu nova znanja od vrhunskih stručnjaka. I ove godine UKTS je obezbedio učešće sjajnih trenera, pa će predavanja na izuzetno zanimljive teme održati Sten van Gandi, Igor Kokoškov, Milan Tomić i Aleksandar Lukman.

Lukman, Kokoškov, Van Gandi i Tomić
Lukman, Kokoškov, Van Gandi i Tomić foto: Košarkaški savez Srbije

Kao pomoćnik i glavni trener Sten Van Gandi ima višedecenijsko iskustvo u NBA ligi. U dosadašnjoj karijeri je predvodio Majami, Orlando (sa kojima je bio učesnik velikog finala) i Detroit sa preko 900 utakmica u NBA. Takođe je samostalno vodio i koledž timove prve NCAA divizije. On će trenerima u Beogradu predstaviti teme: “Razvijanje napadačke filozofije” i “Građenje sistema u odbrani”.

Sten Van Gandi
Sten Van Gandi foto: AP/Paul Sancya

Posle višegodišnjeg iskustva kao pomoćni trener u brojnim NBA timova, Igor Kokoškov je prošle godine preuzeo Feniks i tako postao prvi neamerički glavni trener jednog NBA tima. Takođe je kroz karijeru predvodio nacionalne selekcije Gruzije i Slovenije sa kojom je osvojio zlato na EP 2017. Trener Kokoškov će na „BCB 2109“ predstaviti tokom svog predavanja četiri različite teme: “Individualne košarkaške vežbe za kognitivni razvoj igrača”, “PnR Shell vežbe”, “Napad sa više opcija” (NBA motion offense) i “Situacione šuterske vežbe”.

Igor Kokoškov
Igor Kokoškov foto: AP/Tony Dejak

U svojoj prvoj samostalnoj sezoni kao prvi trener, Milan Tomić je uspeo da osvoji ABA ligu i našu Superligu sa Crvenom zvezdom, a kao pomoćni trener Olimpijakosa ima osvojene dve titule Evrolige. Tema trenera Tomića će biti “Odbrana preuzimanjem na P&R”.

Milan Tomić
Milan Tomić foto: Starsport©

Veoma uspešan kondicioni trener je Aleksandar Lukman. On ima osvojene dve titule ABA lige, Evrokup i veliko iskustvo rada u inostranstvu. Trenutno je kondicioni trener KK Crvena zvezda, a njegova tema će biti “Pojedini aspekti kondicioniranja vrhunskih košarkaša”.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.