SRPSKI REPREZENTATIVAC NIJE DOBIO PLATU 7 MESECI: Može slobodno u drugi klub! Ostaje li u Evropi ili ide u NBA?!
Nikola Milutinov gotovo sigurno više neće igrati za Olimpijakos, Foto: Damir Dervišagić

Velikan propada

SRPSKI REPREZENTATIVAC NIJE DOBIO PLATU 7 MESECI: Može slobodno u drugi klub! Ostaje li u Evropi ili ide u NBA?!

Za sada su interesovanje za njega pokazali Barselona i CSKA iz Moskve

Objavljeno:

Nikola Milutinov nije primio platu već sedam meseci u Olimpijakosu i može kad god hoće da napusti klub i pređe u neki drugi.

To je glavna vest, inače uvek dobro obaveštenog "Mundo Deportiva", koji javlja i to da je srpski košarkaš na listi želja Barselone.

Pirejski klubh grca u brojnim problemima, ali pre svega finansijskim što se odrazilo i na isplaćivanje zarada igračima. Jedan od onih koji nisu isplaćeni već mesecima je i jedan od najboljih centara Evrope, te se time otvara mogućnost da bez obeštećenja pređe u neki drugi klub, javlja ovaj katalonski list.

Nikola Milutinov je najtraženiji centar Evrope
Nikola Milutinov je najtraženiji centar Evropefoto: EPA/Jim Hollander

Prema saznanjima pomenutog dnevnika, situacija u Olimpijakosu je katastrofalna. Sinovi vlasnika kluba Konstantinosa Angelopulosa, Panajotis i Jorgos, su u zavadi duže vreme pošto se bore za potpunu kontrolu Olimpijakosa, što je dovelo do toga da porodični biznis propadne! Navodno, Angelopulosova kompanija proglasila je bankrot, što posledično ugrožava i rad Olimpijakosa... Porodica Angelopulos se generacijama bavi transportom nafte i poznata je u sferi distribucije čelika. Pomenuti izvor napominje da se iza odluke Olimpijakosa da zaigra u ABA ligi zapravo loša finansijska situacija u klubu.

Milutinov je jedan od najtraženijih igrača u Evropi u ovom trenutku. Nedavno se pominjalo da ga želi CSKA iz Moskve u svojim redovima, a sada se navodno u priču uključila Barselona.

CSKA i Barselona su prvi pokazali interesovanje za Nikolu Milutinova
CSKA i Barselona su prvi pokazali interesovanje za Nikolu Milutinovafoto: EPA/Sedat Suna

Svetislav Pešić traži novog centra pošto Kevin Serafan nije zadovoljio zahteve kluba i dobiće zahvalnicu na kraju sezone.

Milutinov ima ugovor sa Pirejcima do juna 2020. godine, ali ako su ove informacije tačne, onda može da traži čiste papire, ili u suprotnom da tuži klub i tako dobije slobodu.

A nije isključeno da Srbin od sledeće sezone se odluči i na odlazak "preko bare", jer njegove sjajne igre u Evroligi u poslednje dve sezone nisu prošle nezapaženo. Na njega pravo ima San Antonio koji ga je draftovao 2015. godine kao 26. pika u prvoj rundi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.