UHAPŠEN SIN LEGENDE KOŠARKE: Neki tvrde zbog otmice, a drugi zbog dilovanja droge sa Škaljarcima i Kavčanima!
Dario Delibašić je uhapšen u Sarajevu, Foto: Printscreen/Yoututbe/N1

Eh da mu je otac živ

UHAPŠEN SIN LEGENDE KOŠARKE: Neki tvrde zbog otmice, a drugi zbog dilovanja droge sa Škaljarcima i Kavčanima!

Naslednik jednog od najvećih i najtalentovanijih koje je dala bivša SFRJ, osumnjičen je za ozbiljna krivična dela

Objavljeno:

Policija u Sarajevu je u petak uhapsila Daria Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog sumnje da je 20. aprila učestvovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara u glavnom gradu BiH.

Ovo je prva informacija koja se pojavila u javnosti, a onda se odjednom pojavila nova priča.

Kako piše portal ''Oslobođenje.ba'', a na osnovu informacija od izvora bliskih policiji Dario Delibašić je uhapšen zbog dilovanja droge, a u saradnji sa poznatim crnogorskim klanovima Škaljarcima i Kavčanima.

Dario Delibašić je sin legendarnog Mirze Delibašića
Dario Delibašić je sin legendarnog Mirze Delibašićafoto: Printscreen

Transport droge je išao iz Beograda, preko BIH, Zagreba i Maribora pravo u Italiju, i na taj način Delibašić je steao nezakonitu korist od 60.000 evra.

Delibašić do sada nije izručen italijanskom pravosuđu iz više razloga. Pre svega zbog činjenice da BIH ne izručuje svoje građane drugim državama, a pored toga BIH nema potpisan sporazum sa Italijom o preuzimanju i procesuiranju sudskih predmeta.

Podsetimo, trenutno je u jeku veliki rat crnogorskih klanova Škaljaraca i Kavčana, a tačan broj žrtava ovog rata oko droge nije poznat. Rat dva narko klana stigao je i na uilice Beograda.

Mirza Delibašić je legenda jugoslovenske košarke i važio je za jednog od najvećih majstora, ali i džentlmena tog sporta. Bio je prvak Evrope sa Bosnom 1979. godine, sa reprezentacijom Jugoslavije bio je olimpijski šampion, prvak sveta i dvostruki šampion Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Oslobođenje.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.